ACT OF DEFIANCE: νεο album ‘The Talisman’ απο τα πρώην μέλη των MEGADETH

Το νέο κομμάτι των ACT OF DEFIANCE “The Talisman” μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω. Το κομμάτι ειναι παρμένο από το το δεύτερο άλμπουμ της μπάντας, “Old Scars, New Wounds”, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 29 Σεπτεμβρίου μέσω της Metal Blade Records. Το επόμενο βήμα στο «Birth and Burial” του 2015 μιξαρίστηκε από τον Dave Otero, ο οποίος είχε δουλέψει προτύτερα με τους CEPHALIC CARNAGE και CATTLE DECAPITATION, ανάμεσα στους άλλους. Τα γραφικά στο εξώφυλλο δημιουργήθηκαν από τον Travis Smith (KING DIAMOND, OPETH, AVENGED SEVENFOLD, STRAPPING YOUND LAD).

Οι ACT OF DEFIANCE είναι το γκρουπ που συμπεριλαμβάνει τα πρώην μέλη των MEGADETH Shawn Drover (drums) και Chris Broderick (κιθάρα), μαζί με τον πρώην τραγουδιστή των SCAR THE MARTYR Henry Derek Bonner και τον Matt Bachand (μπάσο) των SHADOWS FALL.
Στο «Old Scars, New Wounds”, οι ACT OF DEFIANCE έχουν ανεβάσει τον πήχη. Το καθένα από τα έντεκα νέα κομμάτια ακούγεται φρέσκο και επέιγον ενώ αποδίδει μία ποιότητα που υπερβαίνει το χρόνο και που θα συνδεθεί δυνατά με τους οπαδούς του metal νέους και παλιούς- και δεν υπάρχουν και πολλές σύγχρονες μπάντες που μπορούν να το ισχυριστούν αυτό.

Αναμιγνύοντας φυσικά μία πληθώρα μεταλλικών στυλ και μην ανακυκλώνοντας ιδέες, «Old scars, New Wounds” ειναι μία ακόμη πιο δυναμική και ποικίλλη συλλογή απο την προηγούμενη της, η οποίτα είχε γραφτει απο τους Broderick και Drover πριν να μπούν στην μπάντα οι Bachand και Derek. Με μία έμπειρη και σκληραγωγημένη στις περιοδείες μπάντα, υπήρχε περιθώριο να φέρει ο καθένας κάτι στο τραπέζι και τα ποικίλα τους στυλ βοήθησαν στη διαμόρφωση του δίσκου.

Ο τίτλος –παρμένος απο το δυνατό κομμάτι «Conspiracy of the Gods” – αποτελεί μία μεταφορά για τη ζωή γενικά , και το πλάτος του λυρικού υλικού που καλύπτεται είναι τόσο ευρύ οσο το στυλ της heavy μουσικής που βρίσκεται στον δίσκο. . “Another Killing Spree” παρουσιάζει την hardcore χρήση ναρκωτικών, ενώ το “Lullaby Of Vengeance” είναι ένα θυμωμένο τραγούδι σχετικά με το να τραγουδάει κανείς θυμωμένους στίχους και το «Overexposure” είναι ένας ύμνος αφιερωμένος στο να μην ξεπουλά κανείς. Υπάρχει επίσης μερικό τοπικό υλικό, κυρώς στο “Mis-Information Age” and “Broken Dialect”.

“‘Mis-Information Age’ είναι πολύ εφαρμόσιμο στο κοινωνικό κλίμα του σήμερα, όπου δεν μπορούμε πια τυφά να εμπιστευόμαστε την πηγή των δεδομένων που καθορίσουν την άποψή μας», εξηγεί ο Broderick. “Επιβεβαιώνει ότι πρέπει να είμαστε σκεπτικιστές, να βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε την αλήθεια κι όχι την προπαγάνδρα κάποιου, ενώ το “Broken dialect” μεταδίδει την ιδέα ότι οι άνθρωποι δεν μπορεί να κρατήσουν μία συνομιλία όπου διαφέρουν οι απόψεις τους γυρίζοντας αντίθετα σε πηγές που υποστηρίζουν την άποψη στην οποία θέλουν να στέκονται.»

Με κάθε κομμάτι να συμπεριλαμβάνει ένα ζωηρό σόλο απο τον Broderick, οι θαυμαστές του έντονου παιξίματός του μπορούν να είναι βέβαιοι ότι ο κιθαρίστας δεν κράτησε πίσω τίποτα- παρότι αυτή δεν ήταν η αρχική του πρόθεση. Πραγματικά ήθελα να ρίξω τον τόνο λίγο τεχνικά όσον αφορά τα σόλο μου, αλλά το αντίθετο έγινε. Αυτό έγινε γιατί τυχαία κατέληξα να δημιουργώ μερικές νέες τεχνικές για να τις έχω διαθέσιμες και είδα το δυναμικό τους, για αυτό και δούλεωα σκληρά στην εκτέλεση έτσι ώστε να μπορούν να φτιάξουν το δίσκο.

Τα κομμάτια του δίσκου είναι τα εξής:

01. M.I.A.
02. Molten Core
03. Overexposure
04. The Talisman
05. Lullaby Of Vengeance
06. Circle Of Ashes
07. Reborn
08. Conspiracy Of The Gods
09. Another Killing Spree
10. Broken Dialect
11. Rise of Rebellion

Προχωρώντας στο να γράψουν το δίσκο, το κουαρτέτο δεν είχε μεγάλο πλάνο, και απλώθηκε κατά πλάτος των Ηπειρωτικών Ηνωμένων Πολιτειών, τα μέλη ατομικά δούλεψαν ξεχωριστά βγάζοντας demo και χτίζοντας το ένα στις ιδέες του άλλου. Όπως πολλές άλλες σύγχρονες μπάντες, εκμεταλλευόμενοι τις διαθέσιμες τεχνολογίες έφτιαξαν έναν δίσκο που είναι πάρα πολύ μία συλλογική προσπάθεια, παρά τις αποστάσεις που υπήρχαν ανάμεσα στα σπίτια των μελών. Συμπεριλαμβάνοντας στο σχήμα τους τον Otero, ενέταξαν τα κομμάτια με αντίστοιχο τρόπο, με τον Broderick να παίζει κιθάρες στο δικό του Ill-Fated Studios στο L.A., τα φωνητικά των Derek and Broderick’s να ηχογραφούνται στο Red Light Studios επίσης στο L.A., με τον Bachand να ηχογραφεί τη δική του συνεισφορά στο Manshark στο Νότιο Hampton, Massachusetts και τα ντραμς του Drover να καταγράφονται στα Atlanta’s Glow In The Dark Studios.

Έχοντας αποδείξει την αξία τους στο δρόμο υποστηρίζοντας το “Birth And The Burial” και σαν κύριοι ερμηνευτές και υποστηρίζοντας τους KILLSWITCH ENGAGE, HELLYEAH και τους HATEBREED, η μπάντα ατενίζει το μέλλον με τις εκτενείς συναυλίες που θα συνοδεύσουν το “Old Scars, New Wounds”, και η πείνα τους να ξαναβρεθούν μπροστα στο κοινό τους δεν έχει ατονίστει ούτε κατ’ ελάχιστο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι MEMORIAM Θα Κυκλοφορήσουν το Τρίτο Album Τους Το Καλοκαίρι του 2019

Οι MEMORIAM, η μπάντα από το Birmingham του Ηνωμένου Βασιλείου, βασισμένο σε death/grind metal ήχο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *