Ο Asi Naseri των Haggard ευαισθητοποιεί για την τραγωδία στο Astroworld Festival στο Texas

Asi Naseri Haggard

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίσθηκαν ποδοπατημένοι από το πλήθος κατά την εναρκτήρια βραδιά του  φεστιβάλ Astroworld, την περασμένη Παρασκευή, στο Χιούστον του Τέξας.

Λίγο μετά τις 21:00 μ.μ., το πλήθος  του φεστιβάλ άρχισε να συνωστίζεται  στο μπροστινό μέρος  κοντά στη  σκηνή, προκαλώντας πανικό και τραυματισμούς, μετά οι άνθρωποι άρχισαν να σωριάζονται, να χάνουν τις αισθήσεις τους, κι επικράτησε το χάος που οδήγησε σε απώλειες και σοβαρούς τραυματισμούς.

Ο ιδρυτής και frontman των Haggard, Asi Naseri ανάρτησε την παρακάτω ανακοίνωση, ευαισθητοποιημένος από τα τραγικά γεγονότα στο Τέξας, εφιστώντας  την προσοχή όλων των υπευθύνων διοργανώσεων, μέσα από την αφήγηση μιας ανάλογης, προσωπικής εμπειρίας της μπάντας, σε φεστιβάλ στην Κολομβία.

Ο Asi Naseri δήλωσε:

“Όπως κάποιοι από εσάς πιθανόν να μάθατε, κάποιοι θαυμαστές πέθαναν στο φεστιβάλ Astroworld στο Χιούστον χθες. Πάρα πολλοί άνθρωποι, πολύς συνωστισμός, πάρα πολλοί ποδοπατήθηκαν. Δεν υπήρχαν αρκετά κιγκλιδώματα  και, σύμφωνα με αναφορές, δεν υπήρχε επαρκές ιατρικό προσωπικό και μέσα αντιμετώπισης της τραγωδίας στο συναυλιακό χώρο. Και φαίνεται ότι ο καλλιτέχνης ήταν πολύ ηλίθιος για να διακόψει το show του αρκετά νωρίς.
Γιατί με αφορά αυτή η υπόθεση;
Επειδή εμείς, οι μουσικοί, έχουμε την ευθύνη για τους οπαδούς που βρίσκονται μπροστά μας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην σταματήσετε ή (αν είναι απαραίτητο) να ακυρώσετε μια παράσταση όταν κάποιος τραυματιστεί και να αποτρέψετε περαιτέρω ζημιές. Στο Festival Rock al Parque το 2009 οι Haggard είχαν μια παρόμοια πρόκληση, το κοινό τρελαινόταν (όπως πάντα στην Κολομβία). Και όπως φαίνεται στο βίντεο στο YT, στις 16:30 ο IMHO πολύ υπεύθυνος διοργανωτής έκανε μια ανακοίνωση, και επίσης εγώ στο 1:05:30 . Όλα έχουν πάει καλά μέχρι στιγμής. Λατρεύω τους οπαδούς του metal και τους καλλιτέχνες του metal που είναι γενικά πολύ κοινωνικοί και ευαισθητοποιημένοι σε περιπτώσεις, όπως αυτή.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Testament

TESTAMENT – Επανακυκλοφορούν δίσκους ορόσημα

Οι Αμερικανοί thrashers TESTAMENT προανήγγειλαν την κυκλοφορία δύο άλμπουμ στους επόμενους μήνες, αλλά δε θα …

One comment

  1. Now that’s a reaction we fans deserve!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *