O JOHN PETRUCCI Απαντάει Ποιος Drummer Των DREAM THEATER Παίζει Με Περισσότερο ‘Συναίσθημα’: Ο MIKE MANGINI Ή Ο MIKE PORTNOY;

Ο κιθαρίστας των DREAM THEATER, John Petrucci, έχει αφήσει πίσω όλες τις υποθέσεις ότι ο Mike Mangini έχει ένα πιο ‘ρομποτικό’ στυλ παιξίματος από τον Mike Portnoy, λέγοντας ότι ο Mangini είναι ‘ένας από τους πιο ταλαντούχους’ μουσικούς που είχε ποτέ την ευκαιρία να παίξει μαζί.

Ο Mangini έγινε μέλος των DREAM THEATER στα τέλη του 2010 μέσα από μία πολύ μεγάλη δημόσια οντισιόν που ακολούθησε μετά την αποχώρηση του Portnoy, ο οποίος υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη των DREAM THEATER πάνω από 30 χρόνια.

Κατά την διάρκεια μίας ολοκαίνουριας συνέντευξης στο Mike The Music Snob, ο Petrucci ρωτήθηκε πως νιώθει για την κριτική που δέχτηκε για την υποτιθέμενη έλλειψη ‘συναισθήματος’ στο στυλ παιξίματος του Mangini, συγκρινόμενο πάντα με το στυλ του Portnoy.

“Δεν μπορώ να σκέφτομαι συνέχεια αυτό – όντας ένα άτομο που έχει παίξει με τον Mike” δήλωσε ο κιθαρίστας.

“Εννοώ, πρώτα από όλα, ακούστε, καταλαβαίνω ότι το να είσαι fan μιας μπάντας και να δεις ένα μέλος να φεύγει από αυτήν, μπορεί να σου αλλάξει ολόκληρο τον κόσμο. Το καταλαβαίνω. Είμαι και εγώ fan διαφόρων συγκροτημάτων και έχει συμβεί αυτό”, συνέχισε. “Οπότε αυτήν την πλευρά την καταλαβαίνω. Αλλά το concept ή την σκέψη ότι ο Mike Mangini, ως drummer, έχει έλλειψη ‘συναισθήματος’ – αυτό με εκπλήσσει, γιατί ο άνθρωπος αυτός είναι απίστευτος. Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους, αν όχι ο πιο ταλαντούχος drummer που έχω δει, που είχα την τύχη να παίξω μαζί του. Έχει ένα αυθεντικό συναίσθημα στο στυλ παίξιματός του, από το metal στο rock και από το latin και το jazz στο swing. Είναι απλά ένα τέρας, ένας μουσικός τέρας.”

O Petrucci πρόσθεσε: “Ακούστε, οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες και ο κόσμος έχει μία νοσταλγία για τα παρελθόντα μέλη. Ο κόσμος ακόμα λέει πράγματα όπως και τα προηγούμενα μέλη και αυτό είναι εντάξει, το καταλαβαίνω. Το καταλαβαίνω μέχρι ενός σημείου, αλλά όταν ο κόσμος λέει πράγματα που είναι απλά γελοία στην πραγματικότητα, νιώθω σαν να θέλω να μπω στην οθόνη του υπολογιστή, όπως ο Homer που πνίγει τον Bart Simpson. ‘Με δουλεύετε τώρα; Έχετε καμιά ιδέα τι λέτε; Αυτός ο άνθρωπος είναι η μηχανή του συναισθήματος. Είναι ένα πραγματικό τέρας.»

Σε συνέντευξή του το 2017, στο Rockhok, o Portnoy είπε ότι “δεν είχε καμία επιθυμία να επανενωθεί” με τους DREAM THEATER, αλλά ισχυρίστηκε ότι θα γύριζε στην πρώην μπάντα του “για τους fans”. “Είμαι ένα πολύ συναισθηματικό άτομο και έχω πολλές υπέροχες, καλές αναμνήσεις από αυτούς τους ανθρώπους και τον χρόνο που περάσαμε μαζί,” εξήγησε. “Είμαι ένας συναισθηματικός άνθρωπος, έτσι δεν θα έκλεινα ποτέ την πόρτα πίσω μου. Έτσι, πραγματικά, η μπάλα είναι στο γήπεδό τους, ειλικρινά. Αλλά αν με ρωτάτε για τις πιθανότητες επανένωσης, θα έλεγα, να μην στοιχηματίζετε σε κάτι τέτοιο, επειδή ξέρω τις προσωπικότητές τους και δεν νομίζω ότι είναι τύποι που κοιτούν πίσω τους.”

O Portnoy πρόσθεσε ότι είναι “πάντα ένα τηλέφωνο μακριά” από το να παίξει με τους πρώην συνεργάτες του. “Όπως είπα, είμαι συναισθηματικός άνθρωπος και δεν κρατάω κακίες. Η ζωή είναι πολλή μικρή για πικρίες και πάντα συγχωρώ. Έτσι, ναι, η πόρτα θα είναι πάντα ανοιχτή για εμένα. Αλλά λέγοντας αυτό, όπως είπα, δεν είναι κάτι που το κυνηγάω ή θέλω να κάνω. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος να μην το ξανακάνω ποτέ. Εάν υπάρχουν περισσότερα για το μέλλον, αυτό εξαρτάται από το αν θα κάνουν αυτό το τηλεφώνημα που είπα πριν.”

Λιγότερο από δύο χρόνια πριν, ο Portnoy είπε στον Loud ότι έφυγε από τους DREAM THEATER επειδή ήθελε να ανοίξει τους μουσικούς του ορίζοντες. “Δεν θέλω να πεθάνω και να είμαι απλά ο drummer των DREAM THEATER,” δήλωσε. “ Ήξερα ότι υπήρχαν πολλά ακόμα πράγματα να δώσω.”

O Petrucci ανέφερε παλαιότερα στο “The Classic Metal Show” ότι “δεν θα είχε κάτι το τίποτα διαφορετικό” στον τρόπο που οι DREAM THEATER ενέργησαν για να βρουν τον αντικαταστάτη του Portnoy.

“Ο Mike Mangini μας βοήθησε πραγματικά για να ξεπεράσουμε μία αλλαγή στην σύσταση της μπάντας και με έναν τρόπο, αυτό έγινε όσο πιο γλυκά μπορούσε να πάει μία αλλαγή στα μέλη μιας μπάντας,” είπε. “Ο τρόπος που ήρθε, η προσωπικότητά του, οι ικανότητές του σαν drummer, το παρελθόν του, η ιστορία του… Μας ταίριαξε τόσο πολύ, σε σημείο που σκεφτήκαμε ότι αν είχαμε γνωρίσει τον Mike πριν 20 χρόνια, θα παίζαμε μαζί του. Εάν είχα μεγαλώσει μαζί του, θα είχαμε γίνει φίλοι και αυτό είναι κάτι σπάνιο.”

Το 14ο studio album των DREAM THEATER, “Distance Over Time”, θα κυκλοφορήσει στις 22 Φεβρουαρίου. Ο δίσκος αυτός είναι ο πρώτος δίσκος της μπάντας με την InsideOut Music, η παραγωγή έγινε από τον Petrucci, το μιξάρισμα από τον Ben Grosse και το master από τον Tom Baker.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Novembers Doom Ξεκινούν Την Ηχογράφηση Του Επερχόμενου Full Length Album Τους

Αφού υπέγραψαν με την καινούρια τους δισκογραφική Prophecy Productions  το Νοέμβρη του 2018, οι metallers …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *