Απεβίωσε ο κιθαρίστας των Magnum Tony Clarkin

Magnum guitarist Tony Clarkin passed away

Ο Tony Clarkin, κιθαρίστας, ιθύνων νους και κύριος συνθέτης των βρετανών βετεράνων MAGNUM, πέθανε σε ηλικία 77 ετών. Η είδηση του θανάτου του έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες αφότου είχε ανακοινώσει ότι είχε διαγνωστεί με μια σπάνια και ανίατη πάθηση της σπονδυλικής στήλης και μόλις τρεις μέρες από την κυκλοφορία του νέου album των MAGNUM όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο. Η οικογένεια του Tony εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

Από την οικογένεια Clarkin:

H Dionne μοιράζεται την είδηση του θανάτου του Tony Clarkin.

Μετά από σύντομη ασθένεια, πέθανε ειρηνικά περιτριγυρισμένος από τα κορίτσια του την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024.

Ξέρω ότι ο Tony άγγιξε τόσους πολλούς ανθρώπους μέσω της μουσικής του με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Δεν έχω πραγματικά λόγια να εκφράσω τι σήμαινε για μένα αυτή τη στιγμή, καθώς η θλίψη είναι πολύ νωπή.

Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, ο Tony είχε μεγάλη αδυναμία στα ζώα. Είναι πρόθεση της οικογένειας να δημιουργήσει ένα φιλανθρωπικό καταπίστευμα στο όνομά του για να βοηθήσει αυτόν τον σκοπό, περισσότερες λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν. Παρακαλώ μην στέλνετε λουλούδια ή κάρτες, καθώς θα προτιμούσε πολύ οι εκδηλώσεις συμπαράστασης να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα με αυτόν τον τρόπο. Ήταν προνόμιο να τον αποκαλώ μπαμπά μου.

“I didn’t look to live forever”

(TC 2024)

Στις 18 Δεκεμβρίου, ο Clarkin είχε δημοσιεύσει το ακόλουθο μήνυμα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης:

Φοβάμαι ότι έχω άσχημα νέα για εσάς. Τον τελευταίο χρόνο περίπου με ταλαιπωρούν όλο και πιο έντονοι πόνοι στον αυχένα και το κεφάλι μου. Για πολύ καιρό οι γιατροί δεν μπορούσαν να βρουν το γιατί, αλλά τώρα το βρήκαν και αυτό θα σημάνει κάποιες αλλαγές.

Έχω αναπτύξει μια σπάνια πάθηση της σπονδυλικής στήλης. Δεν είναι απειλητική για τη ζωή, αλλά μπορεί να είναι εκφυλιστική σε μερικούς ανθρώπους, και δυστυχώς δεν θεραπεύεται. Υπάρχουν θεραπείες που μπορεί να βοηθήσουν, αλλά δεν ξέρουμε πόσο καλές θα είναι.

Με τη φύση της περιοδείας και το βάρος των ηλεκτρικών κιθάρων αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να παίξω τις προγραμματισμένες συναυλίες την άνοιξη. Πήραμε την απόφαση να ακυρώσουμε την περιοδεία, αντί να ταλαιπωρούμε οποιονδήποτε προσπαθώντας να την αναβάλουμε με την ελπίδα ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν βραχυπρόθεσμα. Ο Bob [Catley, φωνητικά] αισθάνθηκε ότι δεν θα ήταν σωστό να το κάνουμε με έναν αντικαταστάτη αυτή τη στιγμή.

Αυτό δεν θα είναι το τέλος των MAGNUM, αλλά το μέλλον ίσως χρειαστεί να είναι λίγο διαφορετικό, οπότε σας παρακαλούμε να δείξετε κατανόηση ενώ προσπαθούμε να καταλάβουμε τι μπορώ και τι δεν μπορώ να κάνω για να προχωρήσουμε μπροστά.

Λυπάμαι πραγματικά για όλους όσους είχαν ήδη αγοράσει εισιτήρια, είναι αυτονόητο ότι είμαι απόλυτα στεναχωρημένος που δεν θα μπορέσω να παίξω για εσάς.

Στην υγειά σας και ελπίζω να μπορέσω να σας ξαναδώ όλους σύντομα.

Magnum guitarist Tony Clarkin passed away

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Morgul Blade

MORGUL BLADE – Άλλη μία πρόγευση όσο πλησιάζει το άλμπουμ

Οι Αμερικανοί heavy metallers MORGUL BLADE πλησιάζουν όλο και πιο κοντά στην ημερομηνία κυκλοφορίας του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *