Ο πρώην κιθαρίστας των Megadeath επιβεβαιώνει πως θα γίνει ντοκιμαντέρ προς τιμή του

marty-friedman-3
Μία καμπάνια ξεκίνησε απο kickstarter για ένα νέο ντοκιμαντέρ με θέμα τον πρώην κιθαρίστα των Megadeath, Marty Friedman.
Τον Ιούλιο του 1999, O Friedman ήταν πάνω στη σκηνή του Woodstock το ’99 μπροστά από χιλιάδες οπαδούς ως κύριος κιθαρίστας των MEGADETH.  Από την ένταξη του στη μπάντα το 1990, Ο Marty έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην άνοδο τους στο καλλιτεχνικό στερέωμα με το ιδιαίτερο στυλ του και τη δεξιοτεχνία του στην κιθάρα. Οι Megadeath πουλώντας εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο ήταν υποψήφιοι για πολλά βραβεία Grammy. Μόλις έξι μήνες μετά το Woodstock, σε μια απρόσμενη κίνηση που συγκλόνισε τους φίλους του, την οικογένεια, και ιδιαίτερα τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, παρά τους πλατινένιους δίσκους και τις sold-out περιοδείες, για άγνωστους λόγους, ξαφνικά αποφάσισε να εγκαταλείψει το συγκρότημα και να απομακρυνθεί από όλα. Εν αγνοία των φαν του στις ΗΠΑ, ο Marty μετακόμισε στο Τόκιο για να συνεχίσει την αγάπη του για την ιαπωνική ποπ μουσικής, και στη διαδικασία, έγινε πολύ γνωστός στην ιαπωνική τηλεόραση!Ο Marty έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές, διαφημιστικά και κινηματογραφικές ταινίες από τότε, επισης  ονομάστηκε και “Ryan Seacrest της Ιαπωνίας” από το περιοδικό Billboard στις ΗΠΑ.
Το “Hebi Metal San’’ αφηγείται την σουρεαλιστική ιστορία του Marty Friedman, ένα καλό εβραϊκό αγόρι από τα προάστια της Βαλτιμόρης που παράτησε το απόλυτο rock and roll όνειρο για να αναζητήσει κάτι το οποίο θα τον γέμιζε περισσότερο σε μία εντελώς διαφορετική κουλτούρα από την δική του. Η ιστορία του είναι ένα εμπνευσμένο παράδειγμα της δύναμης του ανθρώπου, πως μπορεί να πετύχει ακόμα και τα πιο αντισυμβατικά όνειρά του.
Η καλλιτεχνική ελευθερία και η ακεραιότητα δεν είναι μόνο το θέμα του έργου αυτού, αλλά και η διαφορετική οπτική γωνία του, για το λόγο αυτό, οι δημιουργοί της ταινίας έχουν αποφασίσει να ψάξουν πέρα από τις παραδοσιακές πηγές πληροφόρησης για το “Hebi Metal San» και αντ ‘αυτού να το χρηματοδοτήσουν μέσω του Kickstarter. Πρώτα απ ‘όλα, είναι σούπερ οπαδοί του Marty και του επαναστατικού του πνεύμα, και θέλουν να φέρουν την καταπληκτική ιστορία της ζωής τους με όσο το δυνατό πιο αληθινό τρόπο.
Για να ενισχύσουν την ταινία, οι δημιουργοί της έχουν ήδη επενδύσει πάνω από $ 30.000 για την προ-παραγωγή και την αρχική των γυρισμάτων για το τρέιλερ.
Ο Jeremy Frindel δήλωσε:  «Μεγάλωσα παίζοντας κιθάρα, έπαιζα σε ροκ συγκροτήματα, και περνούσα πολλές ώρες παίζοντας τα κιθαριστικά μέρη του Marty από μερικά από τα πιο κλασικά κομμάτια τν MEGADETH. Καθώς τα χρόνια πέρασαν και τα καταστάλαξα με το τι ήθελα να ασχοληθώ, ξεκίνησα να κάνω ταινίες και δεν είχα σκεφτεί τους MEGADETH για πολλά χρόνια. Έτσι, όταν πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο για το πώς ο Marty Friedman είχε γίνει ο «Ryan Seacrest της Ιαπωνίας» , ήμουν γοητευμένος.
«Είχα πολλά διαφορετικά κεφάλαια στη ζωή μου και είμαι πάντα περίεργος για την άπειρη ποικιλία των τρόπων με τους οποίους μπορούμε να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας. Έτσι για να συναντήσετε κάποιον σαν τον Marty, ο οποίος στο αποκορύφωμα της καριέρας τους τα παρατάει όλα και αναζητεί την τύχη του σε ένα εντελώς διαφορετικό πρότζεκτ σε μία άλλη χώρα, και εκ νέου να αναδυθεί ως μια τηλεοπτική προσωπικότητα, κατέλαβε εντελώς τη φαντασία μου. Αμέσως ένιωσα ότι υπήρχε μια καταπληκτική ιστορία για ταινία εκεί. Έχω την τιμή και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ο Marty με εμπιστεύτηκε να μοιραστώ και να καταγράψω την ιστορία του και το τρελό ταξίδι που ξεκίνησε. ”
Ο Frindel κυκλοφόρησε την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, “One Track Heart: Η ιστορία του Krishna Das”, το 2013. Κυκλοφόρησε από την  Zeitgeist Films, η ταινία προβλήθηκε στους κινηματογράφους σε πάνω από εκατό πόλεις των ΗΠΑ, σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, και κέρδισε το βραβείο του καλύτερου Ντοκιμαντέρ σε πέντε φεστιβάλ. Νωρίτερα στη σταδιοδρομία του, εργάστηκε επίσης στο ροκ ντοκιμαντέρ “Metallica: Some Kind Of Monster”. Μετά την αποφοίτησή του από το Berklee College of Music, το 2001, ο Jeremy εργάστηκε στη βιομηχανία του κινηματογράφου και της μουσικής στην Νέα Υόρκη για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ashes Reborn

ASHES REBORN – Δρομολογείται η δισκογραφική επιστροφή τους

Οι Πορτογάλοι death/thrash metallers ASHES REBORN βρίσκονται στη διαδικασία προώθησης του επερχόμενου τρίτου άλμπουμ τους, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *