Οι RAVEN Κυκλοφορούν Τον Ιανουάριο Το Καινούριο Τους Album ‘Screaming Murder Death From Above’: Live In Aalborg’

Όταν το Βρετανικό/Αμερικάνικο metal τρίο RAVEN άφησε την σκηνή του Skråen στο τέλη του Νοέμβρη του 2017, μετά το επιτυχημένο Live στο Aalborg της Δανίας, οι αδερφοί John (μπάσο, φωνητικά) και Mark Gallagher (κιθάρα), μαζί με το νέο μέλος Mike Heller (drums), δεν προέβλεψαν ότι η συναυλία τους αυτή θα βιντεοσκοπηθεί για τις επόμενες γενιές. “Είμαστε έκπληκτοι φυσικά, αφού κανείς δεν μας είχε ενημερώσει από πριν,” εξήγησε ο John Gallagher. “Μας στάλθηκε ένα στικάκι με την βιντεοσκοπημένη συναυλία και όταν το είδαμε συνειδητοποιήσαμε ότι –πέρα από κάποια μικρά τεχνικά προβλήματα – είχαμε μία πραγματικά μαγική ηχογράφηση στα χέρια μας. Ήταν ένα σχεδόν τέλειο live χάρη στην υπέροχη ατμόσφαιρα μέσα στον χώρο και την εκτός ελέγχου συμπεριφορά μας – εφόσον, ξέρετε ότι δεν γνωρίζαμε ότι το show ηχογραφούνταν. “Ήταν ένα ασυγκράτητο show από μία μπάντα που γράφει metal ιστορία εδώ και 45 χρόνια.”

Όσον αφορά στις διαφορές μεταξύ του “Screaming Murder Death From Above : Live In Aalborg” και των προηγουμένων ηχογραφήσεων των RAVEN; “Έχουμε σίγουρα βελτιωθεί σε τεχνικό επίπεδο με την πάροδο των χρόνων. Επίσης, στο ‘Destroy All Monsters/Live In Japan (1996),μπορείτε να ακούσετε καθαρά ότι παλεύω με φωνητικά θέματα εξαιτίας ενός κρούσματος λαρυγγίτιδας. Και αν συγκρίνετε το ‘Screaming Murder Death From Above: Live In Aalborg’ με το ‘Live In The Inferno’ του 1984, φαίνεται σαν να είχαμε πάρει ηρεμιστικά τότε,” δήλωσε ο Gallagher γελώντας και ολοκλήρωσε λέγοντας: “Η ηχογράφηση του Aalborg ταιριάζει απόλυτα σε ενέργεια με το στυλ των RAVEN. Είναι η καλύτερη παρουσίαση μας μέχρι τώρα ως Live μπάντα.”

Το “Screaming Murder Death From Above: Live In Aalborg” θα κυκλοφορήσει μέσω της SPV/Steamhammer στις 18 Ιανουαρίου του 2019 ως CD digipak, 2LP ένθετα αλλά και διαθέσιμο για download και streaming.

Η λίστα των τραγουδιών:

01.Destroy All Monsters
02. Hell Patrol
03. All For One
04. Hung Drawn And Quartered
05. Rock Until You Drop
06. A.A.N.S.M.M.G.N.
07. Tank Treads (The Blood Runs Red)
08. Faster Than The Speed Of Light
09. On And On
10. Break The Chain
11. Crash Bang Wallop

Οι RAVEN ξεκίνησαν μόλις μία περιοδεία 27 συναυλιών στην Νότια Αμερική με τους EXTINCTION A.D. και τους MOBILE DEATHCAMP. Το ταξίδι αυτό θα ‘προβαριστεί’ την 1η Δεκεμβρίου στο Jonesboro της Georgia.

Oι RAVEN βάζουν τις τελευταίες πινελιές στο καινούριο τους album για μία προσωρινή κυκλοφορία στις αρχές του 2019. Μετά το “ExtermiNation” του 2015, το καινούριο album θα σφραγίσει την πρώτη προσπάθεια της μπάντας με τον Heller (FEAR FACTORY), που αντικατέστησε τον Joe Hasselvander τον προηγούμενο χρόνο.

Μιλώντας στον Mark Taylor του περιοδικού Record Collector πριν από την συναυλία των RAVEN στις 5 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο, ο John Gallagher δήλωσε: “Έχουμε ένα καινούριο album στα σκαριά, που περιλαμβάνει αυτόν τον τρελό – αναφερόμενος στον Heller – και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτό. Είναι σίγουρα ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Υπάρχει πολύ γρήγορη μουσική μέσα, αλλά είναι πολύ αλλόκοτη και μελωδική την ίδια στιγμή, οπότε υπάρχει ένας πραγματικός διαχωρισμός σε αυτό, κάτι το οποίο υπάρχει πάντα στις καλύτερες μουσικές των RAVEN.”

Ο κιθαρίστας Mark Gallagher πρόσθεσε: “Συγκεκριμένα, το record χρειάζεται λίγο fine-tunning και λίγο μιξάρισμα και θα είναι έτοιμο.”

Το “Extermination” κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2015 μέσω της SPV/Steamhammer.

Θεωρούμενο ως μέρος του “New Wave Of British Heavy Metal” κινήματος στις αρχές του ’80, οι RAVEN – ηγούμενοι από τους αδερφούς από το Newcastle, John και Mark Gallagher – μνημονεύονται κυρίως από τα πρωτοποριακά tours τους στην Αμερική στις αρχές του ’80, κάτι που έδωσε σε μπάντες όπως οι METALLICA και οι ANTHRAX την πρώτη τους γεύση από περιοδεία.

Τα album των RAVEN “Rock Until You Drop”, “Wiped Out” και το “All For One” δημιούργησαν ουσιαστικά τα είδη της speed metal και της power metal, με την μπάντα συνεχώς να ξεπερνά τα όρια, παράλληλα όμως διατηρώντας τον μοναδικό τους ήχο – και στο studio αλλά κυρίως στο πραγματικό τους στοιχείο: πάνω στη σκηνή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Vektor

VEKTOR – Ανακοίνωσαν τις ημερομηνίες για την Ευρωπαϊκή περιοδεία

Οι πρόσφατα επανενωμένοι tech thrashers VEKTOR ανακοίνωσαν μια ευρωπαϊκή περιοδεία που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *