Η RipRide Records γεννιέται από τις στάχτες της Prc Music

Η νέα δισκογραφική εταιρεία RipRide Records, από τους δημιουργούς της Prc Music, συστήνεται στον κόσμο με τρείς μπάντες από τη Λατινική Αμερική.

Η εδραιωμένη και πολύ επιτυχημένη δισκογραφική Prc Music έκλεισε τον Δεκέμβριο του 2020 μετά από 10 χρόνια λειτουργίας και σχεδόν 150 κυκλοφορίες, όλων των κατηγοριών metal. Ο Rémi και η Lucie (ένα ζευγάρι στην πραγματική ζωή) χειρίζονταν τις δραστηριότητες της εταιρείας, διοργάνωναν το νομαδικό τους μίνι φεστιβάλ “Metal bash”, καθώς  δούλευαν καθημερινά με πλήρες ωράριο. Κυκλοφορώντας 20-25 άλμπουμ το χρόνο τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία βρισκόταν σε σταθερή ανάπτυξη και κέρδιζε σε δημοτικότητα και δυναμική.

Γιατί, λοιπόν, να κλείσει η εταιρεία όταν η επιτυχία ήταν εκεί;

“Είχαμε βαρεθεί να δουλεύουμε 17 ώρες την ημέρα, αυτό είναι όλο! Δεν είχαμε καθόλου ζωή, εκτός από τις περιπτώσεις που πηγαίναμε για ένα μήνα στις παραλίες της Καραϊβικής για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας. Στη συνέχεια η Lucie παραιτήθηκε, επέστρεψε στη σχολή για να σπουδάσει λογιστική και αποφάσισα ότι ήταν πάρα πολλά για να τα χειριστεί ένα άτομο, είχαμε άλλα προσωπικά σχέδια και έτσι αποφάσισα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να σταματήσω και να κάνω ένα διάλειμμα από όλα αυτά. Ήταν ένα έργο πάθους και ήταν διασκεδαστικό να βλέπουμε αυτό το πράγμα να μεγαλώνει σε ένα σημείο όπου ήταν πάρα πολύ μεγάλο για να το χειριστούμε και δεν ήταν πια τόσο διασκεδαστικό… Έτσι, σκεφτόμουν να “αποσυρθώ” από την επιχείρηση. Αλλά μετά από ένα χρόνο σε ρυθμούς covid και απομονωμένος στο σπίτι χωρίς πολλά πράγματα να κάνω εκτός από το να ακούω παλιό καλό heavy metal, αποφάσισα να ξεκινήσω κάτι μικρότερο, διαμορφωμένο και σφυρηλατημένο στη φωτιά του αληθινού κλασικού thrash και heavy metal… Βρήκα το όνομα της ετικέτας ενώ ήμουν σε μια κραιπάλη venom… καλά, μία από τις λίγες δεκάδες κραιπάλες venom που έχω κάνει τους τελευταίους μήνες πριν ξεκινήσω την RipRide Records πριν λίγες εβδομάδες… θα κρατήσουμε τα πράγματα μικρά, 2-3 κυκλοφορίες το χρόνο, δουλεύοντας με μπάντες εμπνευσμένες από το thrash και το κλασικό metal… Έχω 3 μπάντες στην εταιρεία αυτή τη στιγμή, τους Chemicide από την Κόστα Ρίκα, τους Ancesthor από το Μεξικό και τους Amulett από την Αργεντινή… Λατρεύω αυτό το τρίο μέχρι θανάτου, είναι όλες φοβερές μπάντες. Το να δουλεύω ξανά με τα φιλαράκια μου από τους Chemicide με κάνει πολύ χαρούμενο… βάρυνε αρκετά στη διαδικασία απόφασης να ξεκινήσω μια νέα εταιρεία γνωρίζοντας ότι θα με ακολουθούσαν σε αυτή τη νέα περιπέτεια. Οπότε πάμε πάλι… Μόλις έκλεισα τα 52 μου χρόνια, δεν το κάνω αυτό για τα χρήματα ή τη δόξα… το θέμα είναι πάντα η μουσική. Το πάθος . Όλα έχουν να κάνουν με το μέταλλο.

Ελπίζω να έρθετε όλοι μαζί μας για το (Rip) Ride!” – Rémi

Coming up in 2022:

CHEMICIDE Common Sense CD/Digital Release Date: March 15, 2022
ANCESTHOR Beneath the Mask CD/Digital (Re-issue of the re-recorded 2013 album) Release Date: TBA
AMULETT Glassbreaker CD/Digital Release Date: TBA

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Fortress Under Siege Fotis_Sotiropoulos

Ο Φώτης Σωτηρόπουλος των Fortress Under Siege στο Metalourgio Πέμπτη 26 Ιανουαρίου φιλοξενούμενος στην εκπομπή METAL-ική ΑΝΤΙγνώση

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου η METAL-ική ΑΝΤΙ-γνώση (20.00-22.00) στο Metalourgio – Metal Web Radio/Webzine , συζητά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *