RUNNING WILD – Θα κυκλοφορήσουν το νέο τους δίσκο Blood On Blood της 29 Οκτωβρίου

Running Wild

Είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους ο Rock’n’Rolf Kasparek είναι τόσο χαρούμενος με το νέο δίσκο των RUNNING WILD, ‘Blood On Blood’. O ROLF δήλωσε : “Όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο τομέας πολιτισμού και των τεχνών κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού. Από την άλλη πλευρά, έδωσε σε μένα και σε πολλούς άλλους καλλιτέχνες λίγο επιπλέον χρόνο, αφού οι περισσότερες κυκλοφορίες έπρεπε να αναβληθούν. Χρησιμοποίησα αυτόν τον χρόνο για να τελειοποιήσω κάθε μικρή λεπτομέρεια του νέου μου υλικού. Το αποτέλεσμα είναι ένα άλμπουμ που κατά τη γνώμη μου είναι ίσως το καλύτερο στην καριέρα των RUNNING WILD μέχρι σήμερα. Κάθε ένα από τα δέκα τραγούδια ακούγεται ακριβώς όπως το είχα στο μυαλό μου όταν το συνέθεσα. Ποτέ δεν ήμουν πιο χαρούμενος με κάποιο άλμπουμ των RUNNING WILD.” Έτσι, χωρίς να υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν, οι οπαδοί του θρύλου του γερμανικού metal μπορούν να περιμένουν με ανυπομονησία τις 29 Οκτωβρίου 2021, όταν το ‘Blood On Blood’ θα κυκλοφορήσει από την Steamhammer/SPV. Όσοι δεν μπορούν να περιμένουν, θα πρέπει να σημειώσουν τις 13 Αυγούστου στο ημερολόγιό τους, όταν το lead single “Diamonds & Pearls” θα φτάσει στα ψηφιακά καταστήματα, ακολουθούμενο από το δεύτερο single “The Shellback” στις 24 Σεπτεμβρίου 2021. Θα μπορούσαν να υπάρξουν καλύτερα νέα;

Λοιπόν, ενδεχομένως η παρακάτω είδηση, η οποία θα αποκαλύψει επίσης κάποιες από τις προαναφερθείσες λεπτομέρειες : Ο Rolf περιγράφει επακριβώς το «Blood On Blood» ως την πιο διαφορετική πρόταση που έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής, όχι μόνο όσον αφορά τις συνθέσεις αλλά και την παραγωγή. « Κάθε τραγούδι έχει τον δικό του, αλάνθαστο ήχο», εξηγεί ο καπετάνιος. «Παρόλο που ηχογράφησα τα μέρη της ρυθμικής κιθάρας με την Gibson Explorer του 1976, όπως συνήθως, τα άλλα μέρη κόπηκαν με μια Gibson Flying V, μια Fender Stratocaster και ακόμη – τα μη παραμορφωμένα μέρη – με μια Fender American Standard Telecaster». Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ‘One Night, One Day’, το οποίο οφείλει το μεγάλο του βάθος στην καθαρή εκτέλεση της κιθάρας του. Ο Rolf αναφέρεται σε ένα κομμάτι που είναι εγγυημένο ότι θα προκαλέσει αναστάτωση με την υμνική του κατεύθυνση και τις ασυνήθιστες ενορχηστρώσεις του: «Για μένα, αυτό το κομμάτι ήταν ένα μικρό πείραμα που δεν είχα τολμήσει να δοκιμάσω ποτέ πριν, επειδή το ‘One Night, One Day’ δεν έχει την τυπική δομή intro-verse-chorus, αντίθετα χτίζεται σταδιακά σε όλη τη διάρκεια του κομματιού».

Το grooving ‘The Iron Times (1618 – 1648)’, ένα άξιο φινάλε του άλμπουμ των RUNNING WILD, είναι εξίσου αξιοσημείωτο, με τα έντεκα λεπτά χρόνου αναπαραγωγής του, να είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του δίσκου, και χάρη στους στίχους του για τον Τριακονταετή Πόλεμο, επίσης ένα από τα πιο φιλόδοξα κομμάτια. Μιλώντας για στίχους: τα ‘Wings Of Fire’ και ‘Say Your Prayers’ αφορούν προφητείες, αν και όχι -όπως σε πολλές άλλες κυκλοφορίες- τις προφητείες του Νοστράδαμου, αλλά -μεταξύ άλλων- τις προφητείες του Ιωάννη της Ιερουσαλήμ, του Γάλλου Ναΐτη Ιππότη και συνιδρυτή του Τάγματος των Ναϊτών Ιπποτών, ο οποίος προέβλεψε την εμπορία οργάνων κατά τον Μεσαίωνα. Ιστορικά δεν είναι λιγότερο ενδιαφέρουσα, Το ‘Crossing The Blades’ βλέπει τους RUNNING WILD να προσεγγίζουν την ιστορία των τριών σωματοφυλάκων του 17ου αιώνα, με το έμβλημά τους να έχει αναδημιουργηθεί στο εξώφυλλο, σχεδιασμένο και πάλι από τον Jens Reinhold (VIRGIN STEEL, FREEDOM CALL, μεταξύ άλλων…). Για το εξώφυλλο ο Rolf είπε : « Είναι ένα είδος υβριδίου μεταξύ του σταυρού των σωματοφυλάκων και της μασκότ μας, του Adrian»

Παρά αυτές τις στιχουργικές φιλοδοξίες, το ‘Blood On Blood’ περιλαμβάνει επίσης δύο «party rock » κομμάτια, όπως αρέσκεται να τα αποκαλεί ο Rolf: τα ‘Wild & Free’ και ‘Wild, Wild Nights’, τα οποία προορίζονται για καθαρή διασκέδαση, εκπληρώνοντας την αποστολή τους στο ακέραιο. Και τέλος, υπάρχει το ‘The Shellback’, ένα κομμάτι σε τυπικό στυλ RUNNING WILD που ξεκινά με μια εισαγωγή εμπνευσμένη από την κέλτικη μουσική, με τους RUNNING WILD να επανεξετάζουν το ατμοσφαιρικό ναυτικό θέμα του κλασικού τους 1994 ‘Black Hand Inn’, ένα prequel αυτής της ναυτικής ιστορίας. Εξίσου χαρακτηριστικά της μπάντας, η οποία, εκτός από τον Rolf, τον κιθαρίστα Peter Jordan και τον μπασίστα Ole Hempelmann, περιλαμβάνει από το 2019 και τον ντράμερ Michael Wolpers, ο οποίος συνέβαλε σε όλα τα ντραμς του νέου δίσκου, είναι το lead single «Diamonds & Pearls» (συμπεριλαμβανομένου του lyric video) και το ομώνυμο κομμάτι, παρεμπιπτόντως το πρώτο κομμάτι που έγραψε ο Rolf για το νέο άλμπουμ.

Επιστρέφοντας στο θέμα της προφητείας, δεν χρειάζεται να είσαι προφήτης για να μπορείς να προβλέψεις τη λάμψη στα μάτια όλων των οπαδών των RUNNING WILD. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό, το Blood on Blood παρουσιάζει τους RUNNING WILD στα καλύτερα τους!

Tracklisting:

01) BLOOD ON BLOOD 4:07
02) WINGS OF FIRE 3:57
03) SAY YOUR PRAYERS 5:14
04) DIAMONDS & PEARLS 4:44
05) WILD & FREE 5:28
06) CROSSING THE BLADES 6:00
07) ONE NIGHT, ONE DAY 4:59
08) THE SHELLBACK 6:11
09) WILD, WILD NIGHTS 4:30
10) THE IRON TIMES (1618 – 1648) 10:29

Line-Up:

Rock’n’Rolf – guitar, vocals
Peter Jordan– guitars
Ole Hempelmann – bass
Michael Wolpers– drums

Running Wild - Blood On Blood

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

saxon

SAXON – Παρουσίασαν το νέο βίντεο “Black Is The Night”

Οι Βρετανοί θρύλοι του heavy metal SAXON παρουσίασαν το τέταρτο βίντεο από το τελευταίο τους …

Leave a Reply

Your email address will not be published.