UDO – Έβγαλαν νέο άλμπουμ σε συνεργασία με τις Γερμανικές ένοπλες δυνάμεις

U.D.O.Οι UDO η γερμανική metal μπάντα με επικεφαλής τον πρώην frontman των ACCEPT, Udo Dirkschneider, συνεργάστηκε με τη Das Musikkorps der Bundeswehr, τη στρατιωτική μπάντα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, σε ένα άλμπουμ που ονομάζεται “We Are One”, και θα κυκλοφορήσει στις 17 ιουλίου από την AFM Records/Soulfood Music.

Το LP περιέχει 15 νέα τραγούδια που γράφτηκαν και ενορχηστρώθηκαν από τους UDO μαζί με τον Αντισυνταγματάρχη Christoph Scheibling. Δύο άλλα πρώην μέλη των ACCEPT, ο Stefan Kaufmann και ο Peter Baltes, συμμετείχαν επίσης στη σύνθεση των τραγουδιών, καθώς και οι Γερμανοί συνθέτες των ενόπλων δυνάμεων, Guido Rennert και Alexander Reuber. Ο τίτλος “We Are One” ήταν η δύναμη που παρακίνησε όλους τους εμπλεκόμενους.

Το “We Are One” απέχει πολύ από ότι μπορεί να σκεφτεί κανείς για τις τυπικές συνεργασίες “rock band meets orchestra” που υπάρχουν ήδη στον κόσμο της μουσικής. Πρόκειται για ένα από τα πιο περίτεχνα concept άλμπουμ που έχει δει ποτέ ο κόσμος της μουσικής. Ο σκληρός ήχος των UDO δεν έχει απλά ενισχυθεί από την εξηνταμελή ορχήστρα, αλλά περιέχει και μερικές μοναδικές ενορχηστρώσεις που υπογραμμίζουν πόσο χαρακτηριστικός αλλά και ευπροσάρμοστος είναι ο ήχος των UDO

Τα τραγούδια στο θέμα “We Are One” έχουν σαν θέμα τις διαφορετικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα, την κλιματική αλλαγή (“Future Is The Reason Why”), τα παγκόσμια προσφυγικά κινήματα (“Live Or Die”, “Fridays For Future”, “Children Of The World”) ή τη ρύπανση του περιβάλλοντος (“Mother Earth”).  Το τραγούδι “Rebel Town” είναι ένας ύμνος για τα 30 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας.

“Όλοι ζούμε σε αυτόν τον πλανήτη. Ανεξάρτητα από το ποιοι είμαστε ή τι κάνουμε, όλοι μας έχουμε μόνο αυτόν τον πλανήτη”, εξηγεί ο Udo Dirkschneider για το μήνυμα πίσω από τα τραγούδια. “Δεν υπάρχει κάποιος πλανήτης Β. Όταν βλέπω τις εικόνες όλων των πλαστικών στους ωκεανούς μας και όταν ακούω για την επόμενη κλιματική καταστροφή στις ειδήσεις, αρχίζω πραγματικά να αναρωτιέμαι πόσο ασεβείς και ανεύθυνοι είμαστε μερικές φορές. Δεν αφορά μόνο εμάς, αφορά επίσης και όλους τους άλλους και περισσότερο απ’ όλα τα παιδιά μας!”

Ο Scheibling συμφωνεί επίσης. “Όλοι οι συνθέτες έχουν κάνει φανταστική δουλειά”, λέει. “Τα τραγούδια είναι εξαιρετικά και δείχνουν πραγματικά ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η ορχήστρα και το συγκρότημα. Το άλμπουμ καλύπτει μια ποικιλία που φτάνει από speed metal έως classical metal, από μπαλάντα ως funk style. Ως ορχήστρα, φέραμε ότι περισσότερο μπορούσαμε, έναν σόλο τραγουδιστή, ένα εκκλησιαστικό όργανο, τύμπανα και μερικά ανατολίτικα κρουστά.”

“Αρκετά τραγούδια επισημαίνουν τα προβλήματα που έχουμε με τη ρύπανση του περιβάλλοντός μας. Έχουμε πραγματικά μερικές βαριές κουβέντες σχετικά με την παγκόσμια ευθύνη”, λέει ο Scheibling. “Ποτέ πριν η κριτική ενάντια στην παγκόσμια υπερβολή της κατανάλωσης ή σε όλη αυτή την παραφροσύνη με το διαδίκτυο δεν ήταν τόσο δυνατή. Ποτέ πριν η φωνή κατά του προστατευτισμού, του εθνικισμού και κατά της δεξιάς δεν ήταν τόσο έντονη. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για έναν καλύτερο πλανήτη! Είμαστε ένα!”

Track listing:

01. Pandemonium
02. We Are One
03. Love And Sin
04. Future Is The Reason Why
05. Children Of The World
06. Blindfold (The Last Defender)
07. Blackout
08. Mother Earth
09. Rebel Town
10. Natural Forces
11. Neon Diamond
12. Beyond Gravity
13. Here We Go Again
14. We Strike Back
15. Beyond Good And Evil

UDO1

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

KING ZOG – Ξημερώνει η ημερομηνία της επιστροφής τους

Οι Αυστραλοί doom metallers KING ZOG έχουν σιγήσει εδώ και εφτά χρόνια περίπου και τώρα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *