AMORPHIS – Ανακοινώνουν την κυκλοφορία του επόμενου άλμπουμ τους το Φεβρουάριο 2022

Οι Φινλανδοί AMORPHIS ενθουσιασμένοι,, ανακοινώνουν την κυκλοφορία του επόμενου άλμπουμ τους Halo, στις 11 Φεβρουαρίου 2022 μέσω της Atomic Fire Records

O Esa Holopainen δήλωσε:

“Είναι πραγματικά ένα υπέροχο συναίσθημα ότι μπορούμε ακόμα να παράγουμε πολύ αξιοπρεπή μουσική ως συγκρότημα. Ίσως ένα συγκεκριμένο είδος αυτοκριτικής και μακράς εμπειρίας να κορυφώνονται σε αυτά τα τελευταία άλμπουμ. Για τον ίδιο τον τραγουδοποιό, το Halo ακούγεται τόσο οικείο όσο και διαφορετικό. Είναι απόλυτα αναγνωρίσιμο AMORPHIS από την αρχή μέχρι το τέλος, αλλά η γενική ατμόσφαιρα είναι λίγο πιο βαριά και πιο προοδευτική και επίσης οργανική σε σχέση με τον προκάτοχό του”

Ο τραγουδιστής Tomi Joutsen προσθέτει: “Για μένα, το ‘Halo’ ακούγεται λίγο πιο απογυμνωμένο σε σχέση με το Queen Of Time και το Under The Red Cloud. Ωστόσο, μην με παρεξηγήσετε: όταν ένα συγκεκριμένο κομμάτι πρέπει να ακούγεται μεγάλο, τότε ακούγεται πολύ μεγάλο”

Αυτό οφείλεται φυσικά και στον αναπλαστικό παραγωγό Jens Bogren, ο οποίος επέλεξε τα δεκατρία, τελικά κομμάτια, από μια παρτίδα τριάντα τραγουδιών, που του προσέφεραν οι AMORPHIS. “Ο Jens είναι πολύ απαιτητικός, αλλά μου αρέσει πραγματικά να δουλεύω μαζί του”, λέει ο Holopainen. “Φροντίζει για όλο το έργο από την αρχή μέχρι το τέλος και επιτρέπει ο μουσικός να επικεντρωθεί μόνο στο παίξιμο. Μπορεί να μην μπορέσω να ευχαριστήσω αρκετά τον Jens. Ό,τι έχουμε κάνει μαζί ήταν πραγματικά σπουδαίο, και αυτή η συνεργασία έχει πάει τους AMORPHIS σημαντικά μπροστά”

Κανένα άλμπουμ των AMORPHIS δεν θα ήταν πλήρες χωρίς την ευφάνταστη και ποιητική αφήγηση ιστοριών του διάσημου στιχουργού και ειδικού στα “Kalevala” καλλιτέχνη Pekka Kainulainen. “Από την πρώτη μέρα, ο Pekka ήταν πάντα ένας ενθουσιώδης και παραγωγικός στιχουργός για τους AMORPHIS“, λέει ο Joutsen. “Είναι μια αργή διαδικασία μετάφρασης της αρχαϊκής φινλανδικής ποίησης στα αγγλικά και προσαρμογής της στους προοδευτικούς ρυθμούς μας. Ευτυχώς, ο Pekka τα κάνει όλα στην ώρα τους και με μεγάλη προσοχή”

“Το Halo είναι ένας χαλαρός θεματικός δίσκος γεμάτος με περιπετειώδεις ιστορίες για τον μυθικό Βορρά δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν”, εξηγεί ο Kainulainen. “Οι στίχοι μιλούν για μια αρχαία εποχή, όταν ο άνθρωπος περιπλανήθηκε σε αυτά τα εγκαταλελειμμένα βόρεια σύνορα μετά την εποχή των παγετώνων. Περιγράφοντας την αναβίωση ενός σημαντικού πολιτισμού σε έναν κόσμο νέων ευκαιριών, προσπαθώ επίσης να προσεγγίσω τις αιώνιες δυνάμεις του ανθρώπινου νου”

Album tracklist:

01. Northwards
02. On The Dark Waters
03. The Moon
04. Windmane
05. A New Land
06. When The Gods Came
07. Seven Roads Come Together
08. War
09. Halo
10. The Wolf
11. My Name Is Night

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Testament

TESTAMENT – Επανακυκλοφορούν δίσκους ορόσημα

Οι Αμερικανοί thrashers TESTAMENT προανήγγειλαν την κυκλοφορία δύο άλμπουμ στους επόμενους μήνες, αλλά δε θα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *