Sarmat – RS-28

Sarmat - RS-28

Sarmat – RS-28

RS-28 Αυτό είναι το ντεμπούτο album για τους Πολωνούς Sarmat, που δημιουργήθηκαν το 2018 και ηχητικά παλαντζάρουν ιδανικά ανάμεσα στο death και το black metal. Αυτή η ηχητική τους μετάλλαξη συμβαίνει συνήθως μεταξύ των τραγουδιών, αλλά και μέσα στα τραγούδια καθαυτά. Τρανό παραδείγματα το εναρκτήριο Coldgrinder που κάνει ξεκάθαρο το διπολικό χαρακτήρα της μπάντας, τη στιγμή που τα Evilution, The Shining Of Oneiros και ειδικά το ομώνυμο (RS-28) που ακολουθούν, πατούν περισσότερο πάνω σε death metal φόρμες.

Και εκεί που λες ότι το album έχει πάρει σαφή μουσικό προσανατολισμό, έρχεται το Seeds Of Uncertainty, που έχει ένα από τα καλύτερα black metal riffs που έχω ακούσει τελευταία. Τον ίδιο απόκοσμο και black metal χαρακτήρα κρατούν και στο You Dont Live My War, με την εξαιρετική εισαγωγή του και την πιο midtempo αισθητική (τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του) που χαρίζει ανάσες στο άκουσμα και δημιουργεί μια ακόμα πιο επιβλητική ατμόσφαιρα. Επιστροφή σε death ήχους και κλείσιμο με τα δύο μέρη του Blackout (Part I & II).

Σε λοιπές πληροφορίες και όπως γίνεται εύκολα κατανοητό από το εξώφυλλο, οι Sarmat εμπνέονται από τον πόλεμο και η αλήθεια είναι πως έχουν μεταφέρει αυτό το πολεμικό κλίμα ιδανικά στη μουσική τους. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι και το ότι ο συνδυασμός του ονόματος τους με τον τίτλο του δίσκου, αποτελεί την πλήρη ονομασία του RS-28 SARMAT, ενός βαλλιστικού πυραύλου των Ρώσων.

Ως προς τα μέλη των Sarmat τώρα, όλοι έχουν κάποιο παρελθόν σε metal μπάντες, αλλά αυτός που είναι πιθανότερο να τον έχετε πετύχει κάπου είναι ο ντράμερ τους Krzysztof Szałkowski, μέλος των Atropos και Pandemonium (μεταξύ άλλων) καθώς και πρώην μέλος των Naamah.

To RS-28 μπορείτε να το βρείτε στις ψηφιακές πλατφόρμες όπως spotify, bandcamp κτλ, ενώ έχει κυκλοφορήσει και σε cd, αυτοχρηματοδοτούμενο από την μπάντα.

Θοδωρής Χριστοδουλόπουλος

7/10

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Motivik - Renouncement

Motivik – Renouncement

Motivik – Renouncement Οι Motivik έχοντας εντρυφήσει σε μπάντες όπως οι Tourniquet, Believer, Sacrament και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *