Ο Απόστολος Παπαδημητρίου των Rapture στο Metalourgio Πέμπτη19 Ιανουαρίου φιλοξενούμενος στην εκπομπή METAL-ική ΑΝΤΙγνώση

apostolos papadimitriou_guitar_voice

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου η METAL-ική ΑΝΤΙ-γνώση (20.00-22.00) στο  Metalourgio – Metal Web Radio/Webzine, συζητά με τον κιθαρίστα/τραγουδιστή των RAPTURE Απόστολο Παπαδημητρίου. Mε άξονα το Death Thrash Metal θα αναζητήσουμε το ρόλο των παραδοσιακών ηχητικοθεματικών καταβολών της τετράδας. Με ποιο τρόπο εξυφαίνονται στην ωμή ταχύτητα των τραγουδιών τους, σε έναν εν γένει ακραίο ήχο με έντονα τα στοιχεία της ευρωπαϊκής και αμερικανικής Death/thrash σχολής. Πως αυτά τα χαρακτηριστικά μπλέκονται σε ένα μείγμα που κοιτά το μέλλον του ιδιώματος σεβόμενο, ως οφείλει, την παράδοσή του. Οι Rapture δεν στεγανοποιούν τις προθέσεις τους κάτω από την τετριμμένη κατεύθυνση-φόρμουλα προσφέροντας ένα καλογυαλισμένο – κομπρεσαρισμένο death/thrash έργο. Η απαράμιλλη ενέργεια που συναντάμε στα κιθαριστικά riff, η απόγνωση και το ασυμβίβαστο της φωνητικής ερμηνείας, τα δίχως έλεος τύμπανα σε συνδυασμό με έναν στιχουργικό πλουραλισμό, κοινωνικό έως πολιτικό (στην  άποψη), φιλοσοφημένα βίαιο έως τρομακτικό στην θανατική αποθέωση κάνουν την παρουσία του συγκροτήματος ξεχωριστή, ακόμη και για την «ευθύνη», που ουδόλως αγνοούν, ώστε να γίνονται όλο και καλύτεροι στο πέρασμα του χρόνου.

Κοντά μας η Sirens rec., προσφέροντας για κλήρωση τα CD: SCORPIONS – Hard n Heavy, SINOCENCE – Scar Obscura, LEGIONS OF IRON N STEEL – Angel Dust rec compilation Vol 1. (Τα διεκδικείτε είτε μέσω του Chat κατά τη διάρκεια της εκπομπής -με ένα σχόλιο, μια αναφορά…κλπ., είτε στέλνοντας ονοματεπώνυμο και περιοχή στο email: metalantignosi@gmail.com μέχρι και την Πέμπτη στις 21.45)…  Υγεία, Δημιουργικότητα, Δύναμη! HEAVY METAL RULES!

Υ.Γ. Ακολουθώντας το Metalourgio – Metal Web Radio/Webzine στο κανάλι του στο YouTube και στο Mixcloud  μπορείτε να ακούσετε τις ήδη υπάρχουσες εκπομπές.

Sirens rec 878

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

As I Lay Dying

AS I LAY DYING – Το πρώτο δείγμα της επιστροφής τους

Οι Αμερικανοί metalcorers AS I LAY DYING είχαν αποκαλύψει πρόσφατα ότι προετοιμάζουν τη δισκογραφική επιστροφή …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *