Aquilla – Mankind’s Odyssey

Aquilla – Mankind’s Odyssey

Aquilla – Mankind’s Odyssey

Οι Aquilla είναι ένα πενταμελές old school heavy metal γκρούπ απο το Warsaw της Πολωνίας.Το 2017 κυκλοφορούν το πρώτο τους EP The Day We Left Earth και το 2019 το Maxi -Single Saviors Of The Univers. To 2022 επανέρχονται με το πρώτο τους full Album Mankind’s Odyssey το οποίο κυκλοφορούν σε cd έκδοση απο την Οssuary Records και σε 3 εκδόσεις κασέτας απο την Jawbreaker Records. To 2023 θα κυκλοφορήσει σε μορφή βινυλίου απο την Jawbreaker Records στην regular μαύρη έκδοση και σε μια περιορισμένη χρωματιστή έκδοση.

Ας δούμε τώρα τι θα ακούσουμε απο τους Aquilla στο Μankind’s Odyssey. Το άλμπουμ ξεκινάει με το Echos of the past, μία εισαγωγή που μας βάζει στην θεματολογία του δίσκου,ακολουθεί το Arrival το οποίο είναι κλασικό heavy metal με μελωδικά φωνητικά και ωραίες ρυθμικές κιθαριστικές εναλλαγές.

Το Pathfinder είναι το επόμενο κομμάτι, αρκετά επιθετικό μουσικά και οι φωνητικές μελωδίες μας παραπέμπουν στην δεκαετία των 80’s, ρυθμικό κομμάτι και μελωδικά φωνητικά μας ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο του metal.

Ακολουθεί το Skarlet Skies το οποίο έχει ένα πιο βαρύ μουσικό ρυθμό και τα φωνητικά ξεκινούν σαν Sisters of mercy, αμέσως όμως το κομμάτι παίρνει την κανονική heavy/power metal μορφή του με τις εναλλαγές στις κιθάρες να το κάνουν ευχάριστο.

Το Awakening που ακολουθεί έχει power/heavy χαρακτήρα ωραίους ρυθμούς και μελωδίες που παρόλα αυτά δεν το κάνουν χαζοχαρούμενο, οι ρυθμοί στις κιθάρες και οι εναλλαγές και εδώ έχουν έντονη παρουσία. Ακολουθούν στο ίδιο μοτίβο το Rapt in Darkness , intersection και Saviors of universe με τις εναλλαγές στον ρυθμό τους που σε κρατάνε να συνεχίσεις ευχάριστα την ακρόαση του άλμπουμ.

Το προτελευταίο κομμάτι του άλμπουμ New dawn of evadera είναι άλλη μια έκπληξη που μας επιφυλάσσουν οι Aquilla με την πολύμορφη τεχνική παιξίματος τους. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα instrumental κομμάτι ηλεκτρονικής μουσικής που δένει απίστευτα με την θεματολογία όλου του άλμπουμ αλλά κυρίως με τον ερχομό του Zero που είναι και το τελευταίο κομμάτι του άλμπουμ, το οποίο ξεκινάει με την έναρξη του κινητήρα ενός Zero την απέλπιδα φωνή  του Βlash Raven , τραγουδιστή τους, να φωνάζει tora,tora,tora, οι κιθάρες να γίνονται πριόνια, οι μελωδίες στα ύψη και εσύ να προσπαθείς να καταλάβεις σε πια εποχή του metal είσαι μετά το άκουσμα του άλμπουμ.

Στα γενικά του άλμπουμ τώρα: Φοβερές εναλλαγές μουσικής, επιθετικό αλλά μελωδικό, μελωδικό αλλά οχι χαζό, old shcool heavy/power αλλά και σύγχρονο. Αξίζει της προσοχής σας!

Σταμάτης Τσαντές

8/10

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Sunburst - Manifesto

Sunburst – Manifesto

Sunburst – Manifesto Όταν αποφασίζουν αυτά τα αγόρια να φτιάξουν άλμπουμ είναι για εμάς γιορτή. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *