Ο Athan Lyssa Kazakis των Sarissa και ο Σταύρος Λόντος των Eldingar στο Metalourgio Πέμπτη 2 Μαρτίου φιλοξενούμενοι στην εκπομπή METAL-ική ΑΝΤΙγνώση

SARISSA, Athan Lyssa Kazakis - ELDINGAR, Σταύρος Λόντος

Πέμπτη 2 Μαρτίου η εκπομπή METAL-ική ΑΝΤΙ-γνώση (20.00-22.00) στο Metalourgio – Metal Web Radio/Webzine, συζητά με τον κιθαρίστα των SARISSA, Athan Lyssa Kazakis καθώς και με τον κιθαρίστα των ELDINGAR, Σταύρο Λόντο. Σχετικά με την παρουσία του Lyssa αφορμή είναι όχι μόνο η ενεργή επανασύσταση ενός κεφαλαίου της εγχώριας σκηνής του epic power metal αλλά και το γεγονός ότι το συγκρότημα που αποτελεί σημείο αναφοράς στην εξελικτική πορεία του Heavy Metal στη χώρα μας επιστρέφει επί σκηνής. Οι SARISSA θα εμφανιστούν τόσο στην Αθήνα (Temple) όσο και στη Θεσσαλονίκη (Eightball), 10 και 11 Μαρτίου, συμμετέχοντας δίπλα στους Σουηδούς Nightrage με Aetherian και Psyanide αντίστοιχα. Δύο live που μπορεί να έχουν ως κυρίαρχο πνεύμα το να τιμήσουν τη μνήμη του μπασίστα Jimmy Selalmazidi (R.I.P. 2021) ίσως όμως σηματοδοτούν, ειδικά με τη συμμετοχή του τραγουδιστή, ιδρυτικού μέλους, George simeonidis (Demo 1987) την απαρχή μιας νέας σελίδας στην ιστορία τους. Αναφορικά με τον Σταύρο το κυρίαρχο θέμα μας θα είναι η παρουσία-πορεία των ELDINGAR στην ευρύτερη black metal σκηνή. Το παρθενικό τους album Maenads (2021) μας απέδειξε ηχητικοπαραστατικά τη σημασία της φιλοσοφίας, των εσωτερικών αναζητήσεων, το ρόλο του συνειδητού και ασυνείδητου στο δρώμενο ενός υπαρξιακού Black metal. Ενός Black metal ικανού να χτυπάει το σαθρό οχυρό του κοινωνικοπολιτικού συστήματος της elit υψώνοντας τη γνώση και το νόημα των αρχέτυπων ως βασικές αντιπροσωπευτικές συμπεριφορές ενός παραδοσιακού black. Εικόνες, ιδέες, συγχορδίες, riff, επιβλητική ερμηνεία και συναισθήματα ενάντια στο επιβαλλόμενο σκοτάδι της εποχής μας…Οξύμωρο αν αναλογιστεί κανείς ότι κάποιες φορές η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο ξεπροβάλλει μέσα από τον μαύρο μανδύα του πιο ακραίου μεταλλικού ιδιώματος. Αυτή την υποθήκη στο μουσικό έργο-παρουσία των ELDINGAR θα εξυφάνουμε.

Κοντά μας η Sirens rec, που προσφέρει για κλήρωση τα cd: JUDAS PRIEST – Unleashed In The East (remastered), Obscure NWOBHM Demos Vol.1 – Various (Nightstalker, Diamond Dogs), RAW IN SECT – Red Flows. Συμμετέχετε είτε μέσω του Chat κατά τη διάρκεια της εκπομπής (με σχόλιο, αναφορά…κλπ.) είτε στέλνοντας ονοματεπώνυμο και περιοχή στο  email: metalantignosi@gmail.com , από σήμερα έως και την Πέμπτη στις 22.00…Υγεία, Δύναμη, HEAVY METAL!

Sirens rec907654

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ixion 2020

IXION – Όλες οι πληροφορίες για το επερχόμενο άλμπουμ τους

Οι Γάλλοι atmospheric doom metalers IXION ανακοίνωσαν την  νέα κυκλοφορία τους με τίτλο Extinction, που …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *