Ο Κώστας Παπαδημητρίου των Northwind και ο Νίκος Τραγάκης των Exarsis στο Metalourgio Πέμπτη 9 Μαρτίου φιλοξενούμενοι στην εκπομπή METAL-ική ΑΝΤΙγνώση

Northwind Kostas Papadimitriou ExarsisNick J Tragakis

Πέμπτη 9 Μαρτίου η εκπομπή METAL-ική ΑΝΤΙ-γνώση (20.00-22.00) στο Metalourgio – Metal Web Radio/Webzine, συζητά αρχικά με τον κιθαρίστα των NORTHWIND Κώστα Παπαδημητρίου ενώ στο δεύτερο μέρος με τον τραγουδιστή των EXARSIS Νίκο Τραγάκη.

Με τον Κώστα θα μιλήσουμε σχετικά με τις ζωντανές εμφανίσεις που πρόκειται να κάνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, 18 Μαρτίου (Temple) και 1 Απριλίου (Eightball) αντίστοιχα, μαζί με τους Spitfire. Τι σηματοδοτούν, τι περιμένουμε να ακούσουμε επί σκηνής και αν τελικά αποτελούν το εφαλτήριο για μια πιο συναυλιακά ενεργή παρουσία ενός συγκροτήματος που δίκαια έχει συνδεθεί με την εποχή της απαρχής του Heavy Metal στη χώρα μας. Οι NORTHWIND όσο και οι Spitfire μαζί με μερικά ακόμα, μετρημένα στα δάχτυλα, σχήματα αψήφησαν τόσο τον κοινωνικό πανικό των 80’ς όσο και τις δύσκολες υλικοτεχνικές συνθήκες του τότε για να διαδώσουν ένα μουσικό είδος πλήρως χαρακτηριζόμενο ως παρακμιακό…και όμως, παρά τις αντιξοότητες, τα χτυπήματα της μοίρας, τις κακοτοπιές εξακολουθούν να το μετουσιώνουν σε τρόπο ζωής, καθημερινότητας, ενσυναίσθησης, άποψης…, σε μία αξεπέραστα αληθινή αφήγηση μιας μουσικοθεματικής, σχεδόν θρυλικής, ιστορίας που ακόμα αργεί, προφανώς γιατί αρνείται πεισματικά, να γράψει το κύκνειο κεφάλαιό της….Οποία απογοήτευσις!!!!…, για τους πληρωμένους ταγούς του «εκσυγχρονισμού» του είδους!

Μετά τις 21.00 φιλοξενώντας τον Νίκο καταγράφουμε τις μουσικολογικές συνιστώσες, τις ηχητικές σταθερές, τις θεματικές στιχουργικές αξίες των EXARSIS. To συγκρότημα που εμφανίστηκε με ένα demo τριών τραγουδιών το 2010 κουβαλάει ήδη στην ιστορική του πλάτη 5 album (με πιο πρόσφατο το Sentenced to Life), επιτυχημένες εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, θαυμαστές κριτικές αλλά κύρια την αναγνωρισιμότητα μιας ακραιφνούς thrash metal μπάντας! Οι μουσικοί της αποτυπώνουν ανάγλυφα στη βάση των προσωπικών τους μουσικών αρχέτυπων το πώς αρμόζει να ακούγεται το ιδίωμα που σέβεται τις προγονικές ρίζες του στο σήμερα. Μακριά από γιρλάντες δηθενιάς, καλλωπισμού και ακουστικών υπερβολών. Άλλωστε αυτό που κάνει το thrash μοναδικό είναι η ικανότητά του να κατακλύζει με συναισθήματα τον ακροατή, να τον βάζει ακόμα και όταν βρίσκεται σε κατάσταση headbanging στη σκέψη ότι αν δεν παλέψει για το σήμερα το αύριο δεν του το εγγυάται κανείς…Πολιτική η άποψη… ή πολιτική ως άποψη…όπως και αν το δείς ή το πιστέψεις λίγη σημασία έχει μιας και η κυρίαρχη στο ηχητικοθεματικό ημερολόγιο των EXARSIS δεν είναι άλλη από αυτή της… Ζωής!!!

Κοντά μας η Sirens rec., που προσφέρει για κλήρωση τα cd: SOULFLY – Soulfly, IN UTERO CANNIBALISM – Frenzied, WIGRID – Die Asche eines Lebens. Συμμετέχετε είτε μέσω του Chat κατά τη διάρκεια της εκπομπής (με σχόλιο, αναφορά…κλπ.) είτε στέλνοντας ονοματεπώνυμο και περιοχή στο email: metalantignosi@gmail.com, από σήμερα έως και την Πέμπτη στις 21.45…Υγεία, Δύναμη, HEAVY METAL!

Sirens rec9076547

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

As I Lay Dying

AS I LAY DYING – Το πρώτο δείγμα της επιστροφής τους

Οι Αμερικανοί metalcorers AS I LAY DYING είχαν αποκαλύψει πρόσφατα ότι προετοιμάζουν τη δισκογραφική επιστροφή …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *