CONCEPTION Παρουσιάζουν Το Πρώτο Τους Comeback Concert Με Τον Πρώην Τραγουδιστή Των KAMELOT, ROY KHAN

Οι επανενωμένοι Νορβηγοί progressive metallers CONCEPTION, με τον πρώην τραγουδιστή των KAMELOT, Roy Khan, έδωσαν τις πρώτες live συναυλίες τους, μετά από μία δεκαετία, στις 26 και 27 Απριλίου στην πόλη καταγωγής τους, Gjøvik.

Οι CONCEPTION παρουσίασαν τραγούδια από το καινούριο τους EP, “My Dark Symphony”, καθώς επίσης και από κλασσικά albums τους. Το EP κυκλοφόρησε τον προηγούμενο Νοέμβριο και συμπεριελάμβανε έξι tracks καθώς και δύο από το προηγούμενο single τους “Re:Conception”.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω ένα video από την συναυλία της Παρασκευής.

Το setlist της συναυλίας:

Re:Conception (intro)
02. Grand Again (live debut)
03. Into The Wild (live debut)
04. Angel (Come Walk With Me)
05. A Virtual Lovestory
06. In Your Multitude
07. Quite Alright (live debut)
08. A Million Gods
09. Feather Moves (live debut)
10. Gethsemane
11. And I Close My Eyes
12. Cry
13. Reach Out
14. Parallel Minds
15. Cardinal Sin
16. My Dark Symphony (live debut)
17. Roll The Fire

Μετά την κυκλοφορία του album “Flow” το 1997, τα μέλη των CONCEPTION – Roy Khan, Tore Østby, Ingar Amlien και Arve Heimdal – δούλεψαν σε διαφορετικά projects, αλλά οι fans ποτέ δεν εγκατέλειψαν την ελπίδα ότι θα τους ξαναδούν μαζί ως μπάντα. Για ένα χρονικό διάστημα υπήρξαν φήμες και εικασίες για μια πιθανή επανένωση και νωρίτερα την προηγούμενη χρονιά επιβεβαίωσαν ότι δούλευαν εδώ και καιρό καινούριο υλικό.

Μετά την αποχώρησή του από τους KAMELOT πριν επτά χρόνια, ο Khan (ολόκληρο το όνομα του είναι Roy Sætre Khantatat), ο οποίος είναι ένθερμος Χριστιανός, έγινε μέλος μία εκκλησίας στην παραλιακή πόλη Moss της Νορβηγίας. Ως εργαζόμενος στην Moss Frikirke, o Khan δούλεψε με τους νέους της περιοχής κυρίως μέσω της χορωδίας της εκκλησίας. Ο Roy σταμάτησε να δουλεύει στην εκκλησία τον Σεπτέμβρη του 2016, συνεχίζοντας όμως να ζει και να εργάζεται στο Moss.

Όταν ρωτήθηκε από την Ιταλική ραδιοφωνική εκπομπή “Heavy Demons” εάν πνευματικά όλο αυτό θα έχει κάποια επιρροή στους στίχους των CONCEPTION, o Roy απάντησε: “Οι CONCEPTION δεν θα γίνουν ποτέ μία θρησκευτική μπάντα και υπάρχουν κάποιοι στίχοι που τώρα θα τους σκεφτόμουν διαφορετικά από ό,τι τους είχα σκεφτεί πριν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να παίξουμε αυτά τα τραγούδια. Βλέπω τον εαυτό μου σαν καλλιτέχνη. Ας πούμε για παράδειγμα ότι παίζεις σε μία θεατρική παράσταση του ‘Faust’ και κάποιος πρέπει να παίξει τον ρόλο του Μεφιστοφελή. Δεν σημαίνει ότι αυτός ο άνθρωπος είναι κακός και στην πραγματικότητα. Νομίζω πως είναι σημαντικό να μπορείς να απεικονίζεις το τραγικό και την πιο σκοτεινή πλευρά της ζωής χωρίς να σκέφτεσαι ότι είσαι και εσύ ίδιος κακός. Έχοντας λοιπόν πει αυτά, σίγουρα θα υπάρξουν τραγούδια που θα αγγίξουν το ζήτημα αυτό. Οτιδήποτε διαφορετικό θα ήταν αμήχανο. Δεν πρόκειται να είναι ένα θρησκευτικό album, προφανώς.”

Μετά την κυκλοφορία του “The Last Sunset” το 1991 στην δική τους δισκογραφική, CSF Records (“Conception Self – Financed Records”), οι CONCEPTION υπέγραψαν με την Γερμανική Noise Records όταν ο επικεφαλής της εταιρείας, Karl – Ulrich Walterbach, άκουσε ένα demo από την μπάντα. Ο Walterbach, ο οποίος είχε μεγάλη εμπειρία στην melodic και power metal, ενθουσιάστηκε από τον ήχο των CONCEPTION και από τους στίχους που αποτελούσαν τροφή για σκέψη και τους είδε ως μία πιο εναλλακτική πλευρά σε σχέση με τις οδηγούμενες από την φαντασία melodic metal μπάντες που υπήρχαν ήδη στην δισκογραφική.

Τα albums της μπάντας, “Parallel Minds” του 1993 και “In Your Multitude” του 1995, πήραν καλές κριτικές από το κοινό και τους κριτικούς, δίνοντας στους CONCEPTION συναυλίες με ονόματα όπως οι GAMMA RAY και SKYLAD. Το τελευταίο album των CONCEPTION, “Flow” του 1997, ήταν εκ φύσεως πιο πειραματικό, κάτι που προκάλεσε την λήξη της συνεργασίας με την Noise και την διάλυση της μπάντας. Λίγο μετά από αυτό ο Khan έγινε μέλος των KAMELOT, μετά την πρόσκληση που δέχτηκε από τον leader τους, Thomas Youngblood.

Ο Khan ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τους KAMELOT τον Απρίλιο του 2011, μετά από ένα διάλειμμα κάποιων μηνών λόγω υπερκόπωσης. Εξήγησε αργότερα σε μία δήλωσή του: “Είπα στα παιδιά της μπάντας ήδη από το προηγούμενο Φθινόπωρο, πως θα έφευγα από την μπάντα. Όπως ήταν φυσικό, σοκαρίστηκαν (όπως και η δισκογραφική και όλοι όσοι δούλευαν με τους KAMELOT). Πέρα από το ρίσκο που υπήρχε να πέσουν οι πωλήσεις των εισιτηρίων, ήθελαν να μου δώσουν χρόνο να το σκεφτώ και έτσι και έκανα. Η απόφασή μου όμως παραμένει η ίδια, τελείωσε.”

Οι KAMELOT ανακοίνωσαν επίσημα ότι ο καινούριος τραγουδιστής τους θα είναι ο Tommy Karevik, τον Ιούνιο του 2012. Η μπάντα από την Florida έχει ηχογραφήσει μέχρι στιγμής τρία albums με τον Σουηδό τραγουδιστή: το “Silverthorn” του 2012, το “Haven” του 2015 και το “The Shadow Theory” του 2018.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Northwind

Οι Northwind στο Metalourgio Πέμπτη 23 Ιουνίου φιλοξενούμενοι στην εκπομπή METAL-ική ΑΝΤΙγνώση

Με αφορμή τη 40χρονη παρουσία των Northwind στη μεταλλική σκηνή το Metalourgio – Metal Web …

Leave a Reply

Your email address will not be published.