Decapitated: Στα Μέλη τους Απαγγέλεται Επίσημα Κατηγορία στο Δικαστήριο για Βιασμό, και Κάνουν Δήλωση


Τα μέλη της Πολωνικής death metal band Decapitated, οι οποίοι έχουν ματαιώσει όλα τα σχέδια τους για περιοδεία, έχουν κατηγορηθεί επίσημα για βιασμό στην επαρχεία του Spokane, όπως αναφέρει η The Spokesman Review. Την Παρασκευή, η δικαστής στο Ανώτερο Δικαστήριο του Spokane Annette Plese ανακοίνωσε κατηγορία για βιασμό και απαγωγή μέσω ενός Πολωνού μεταφραστή. Τα μέλη της μπάντας Wacław Kiełtyka (Vogg) and Michał Łysejko άκουσαν τις κατηγορίες κατά την πρώτη τους εμφάνιση στο δικαστήριο του Spokane County. Κατηγορούνται ότι βίασαν με τη σειρά μία γυναίκα στο λεωφορείο με το οποίο πήγαιναν περιοδεία στις 31 Αυγούστου, μετά από ένα σώου στο The Pin στο κέντρο του Spokane.

Όλα τα τέσσερα μέλη της μπάντας συνελήφθησαν στο Λος Άντζελες στις 9 Σεπτεμβρίου και ακόλουθα τους απαγγέλθηκε κατηγορία στις 12 Οκτωβρίου.

Τα άλλα δύο μέλη των Decapitated, ο κύριος τραγουδιστής Rafał Piotrowski και ο μπασίστας Ηubert Więcek, έχει προγραμματιστεί να εμφανιστούν στο δικαστήριο στις 19 Οκτωβρίου στο Spokane. Ο Piatrowski κατηγορείται με βιασμό δευτέρου βαθμού και ο Wiecek κατηγορείται για βιασμό τρίτου βαθμού.

Την Παρασκευή, ο Kieltyka, 35 ετών, ο κιθαρίστας της μπάντας, κατηγορήθηκε για απαγωγή πρώτου βαθμού και βιασμό δευτέρου. Ο Łysejko, ένας 27χρονος ντράμερ, κατηγορήθηκε για απαγωγή πρώτου βαθμού και βιασμό τρίτου βαθμού.

Τα δεσμά του Kieltyka και του Łysejko υπολογίστηκαν σε $100,000 και δόθηκε η εντολή και στους δύο άνδρες να παραδώσουν τα διαβατήρια τους στους δικηγόρους τους.

Η δικαστής επίσης έδωσε την εντολή για απαγόρευση της επικοινωνιίας μεταξύ των μελών της μπάντας. Ο δικηγόρος του Kieltyka, Stephen Graham, είπε ότι ο περιορισμός θα θεωρούνταν απάνθρωπος από το διεθνές δίκαιο.

“Αν κρατηθούν χώρια, κατ’ ουσίαν, θα κρατούνται στην απομόνωση, είπε ο Graham. “Επειδή δεν μιλούν Αγγλικά πολύ καλά.»

Ο Graham παρατήρησε ότι οι άνδρες είχαν ήδη μείνει μαζί για ένα μήνα μετά την σύλληψή τους στην Καλιφόρνια. Οι Κατήγοροι παρατήρησαν ότι οι Kieltyka και Łysejko δεν είχαν ιστορικό καταδίκης στην Αμερική αλλά δεν γνωρίζουμε το ποινικό τους ιστορικό στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα του δικαστηρίου, δύο γυναίκες είπαν στην αστυνομία ότι προσκλήθηκαν στο λεωφορείο της περιοδείας μετά το σώου. Το υποτιθέμενο θύμα του βιασμού είπε ότι, αφού μιλήσαν για λίγη ώρα, πήγε στην τουαλέτα του λεωφορείου όπου “την άρπαξαν και την στριφογύρισαν προς τον νιπτήρα και τον καθρέπτη στο μπάνιο,” και ακολούθως τη βίασαν καθένα από τα μέλη της μπάντας.

Η άλλη γυναίκα είπε στην αστυνομία ότι κατάφερε να δραπετεύσει αφού κλώτσησε ένα από τα μέλη της μπάντας στα ευαίσθητα σημεία του. Ο νομικός εκπρόσωπος της μπάντας έχει πει προηγούμενα ότι μπορούν να παρουσιάσουν μάρτυρες που θα αμφισβητήσον αυτό τον ισχυρισμό.

Στην ίδια αναφορά στην αστυνομία, ένας εθελοντής στο The Pin είπε ότι μετά το σώου και πριν να ανέβουν στο λεωφορείο, οι δύο γυναίκες ψαχούλευαν και σκαρφάλωναν πάνω στον κύριο τραγουδιστή και σε ένα άλλο μέλος της μπάντας. Αυτός επίσης είπε στην αστυνομία ότι αφού καθάρισε πιο πολλά εξαρτήματα από το χώρο του σώου, είδε ανάμεσα από τις πόρτες του λεωφορείου μία γυναίκα να καταβροχθίζει ένα διαφανές υγρό, το οποίο αυτός πίστευε ότι ήταν αλκοόλ.

Την υποτιθέμενη φίλη του θύματος, η οποία έφυγε από το λεωφορείο, σταμάτησαν αργότερα εκείνη τη νύχτα για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σύμφωνα με την αναφορά. Ο αστυνόμος της πολιτείας της Ουάσινγκτον είπε ότι η γυναίκα ποτέ δεν ανέφερε βιασμό ενώ την συνέλαβαν ή ενώ την έπαιρναν στο τμήμα.
«Αυτή μίλησε σε κάποιον στο τηλέφωνο και μετά του είπε ότι η φίλη της βιάστηκε από πέντε άνδρες στο κέντρο της πόλης,» έγραψε η αστυνομία στα έγγραφα του δικαστηρίου.

Ντετέκτιβ σημείωσαν ότι το θήμα είχε «αρκετές μελανιές στο πάνω μέρος των χεριών, στοιχείο που συμφωνεί με το ότι την κρατούσαν υπό περιορισμό» και «μικρές εκδορές στις αρθρώσεις των δακτύλων που είχαν τραυματιστεί,» σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας.

Ο Kiełtyka είπε στους detectives της Καλιφόρνια ότι είδε και τους δύο, τον Piotrowski και τον Wiecek να εμπλέκονται σε σεξουαλικές πράξεις με τη γυναίκα στο μπάνιο και συμφώνησε να γίνει τεστ DNA, σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου. Ο Łysejko είπε στους detectives ότι δεν ήξερε ποια ήταν τα κορίτσια, όπως ανέφεραν τα έγγραφα του δικαστηρίου. Ο Piotrowski παραδέχτηκε ότι έγινε ένα πάρτυ πάνω στο λεωφορείο με γυναίκες παρούσες, αλλά αρνήθηκε να δώσει ένα δείγμα DNA. Ο Wiecek είπε στις αρχές ότι οι γυναίκες ήταν στο λεωφορείο, αλλά ότι αυτός καθόταν στον καναπέ και δεν είδε τι γινόταν. Επίσης αρνήθηκε ένα δείγμα DNA.

Όλα τα τέσσερα μέλη έχουν διαφορετικούς δικηγόρους.

Η μπάντα πόσταρε αυτή την δήλωση σήμερα στην σελίδα τους στο Facebook: “Μία ενημέρωση- ακολουθώντας την απέλαση από την Καλιφόρνια στην Ουάσιγκτον, η μπάντα τώρα έχει κατηγορηθεί επίσημα. Θα θέλαμε να δώσουμε έμφαση στο ότι το Αστυνομικό Τμήμα του Spokane έχει απαγγείλει κατηγορίες σαν μέρος της επίσημης διαδικασίας, διαφορετικά θα ήταν αναγκασμένοι να αφήσουν την μπάντα ελεύθερη- αυτή δεν είναι μία καταδίκη ή μία ένδειξη ενοχής ή αθωότητας. Ακόμη μία φορά , ζητούμε να περιμένουν όλοι την απόφαση του δικαστηρίου. Λέγοντάς τα αυτά, ενώ οι υποθέσεις ετοιμάζονται κι από τις δύο πλευρές, μερικά γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα αυτή την στιγμή- ότι ο αρχικός αξιωματούχος που έλαβε το παράπονο από τον κατήγορο δήλωσε, «Δεν έχω πιθανή αιτία να συνέβη ένας βιασμός,» και πήρε 30 ολόκληρες μέρες να κατατεθεί επίσημα κατηγορία, το οποίο ισοδυναμεί με το στοιχείο ότι οι κατηγορούμενοι θα έπρεπε να αφεθούν ελεύθεροι. Η μπάντα σθεναρά αρνείται τις κατηγορίες και είναι αισιόδοξοι ότι αφού παρουσιαστούν και ακουστούν οι αποδείξεις, θα αφεθούν ελεύθεροι και θα μπορούν να επιστρέψουν σπίτια τους. Ατομα που ήταν παρόντα την νύχτα υπό διερεύνηση και έχουν πληροφορίες για το περιστατικό ζητείται να έρθουν σε επαφή με τον δικηγόρο υπεράσπισης, Steve Graham του Spokane, Washington.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι SAINT VITUS Ολοκλήρωσαν Την Ηχογράφηση Του Καινούριου Τους Album Και Ανακοίνωσαν Ευρωπαϊκή Περιοδεία

Οι νονοί του Αμερικάνικου doom metal, SAINT VITUS, μόλις τελείωσαν την ηχογράφηση του καινούριου τους …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *