Ανταπόκριση:ALIVE IN A CRIMSON PATH στο Piraeus Club Academy Σάββατο 8 Απριλίου

crimson-path2

Power metal ονείρωξη! Αυτή θα ήταν η κατάλληλη φράση για να περιγράψουμε αυτό που ζήσαμε εκείνο το βράδυ στο Piraeus Academy.

Πρώτοι ξεκίνησαν οι Fortis Ventus, τους οποίους δεν γνώριζα μέχρι πρότινος, παρότι υπάρχουν από το 2015. Αρκετά καλοί και δεμένοι, μας παρουσίασαν το συμφωνικό metal τους, το οποίο περιείχε εξαιρετικές στιγμές. Εντύπωση έκανε η παρουσία της τραγουδίστριας Nancy Mos με την φωνή κρύσταλλο, η οποία παρότρυνε το κοινό να φωνάξει και να χειροκροτήσει και αυτό ανταποκρίθηκε. Ό,τι πρέπει για προθέρμανση. Ευκαιρία να τσεκάρουμε όλοι τόσο το EP τους όσο και το πρώτο τους πλήρες LP που κυκλοφόρησε πέρσι.

Δεύτεροι οι The Silent Wedding, γνωστό πλέον όνομα στον χώρο του power/prog. Έχοντας εξαιρετικές κυκλοφορίες στο ενεργητικό τους, δεν δυσκολεύτηκαν να πείσουν τον κόσμο για την ποιότητα της μουσικής τους. Πραγματικά, κάθε φορά που παίζουν νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε άλλο πλανήτη, χωρίς υπερβολή. Σε ταξιδεύουν τόσο με τις κομματάρες τους όσο και με το συναίσθημα και με τον λυρισμό τους. Πρέπει να τους δούμε σε κάποια μεγάλη εταιρία οπωσδήποτε. Είναι κρίμα τέτοιες μπάντες να είναι στην απ’ έξω.

The Silent Wedding

Ύστερα από δυο φοβερές μπάντες και αφού είχαμε προετοιμαστεί για τα καλά, οι Illusory εισβάλλουν στην σκηνή. Η έντασή μας είχε χτυπήσει κόκκινο και οι εν λόγω κύριοι μας απογείωσαν. Δεμένοι σαν μια γροθιά, μας παρουσίασαν το υλικό τους, καλύπτοντας όλη τους τη δισκογραφία και δεν έμεινε κανείς παραπονεμένος, το αντίθετο μάλιστα. Και για να μας πορώσουν περισσότερο, ανέβασαν και guests στην σκηνή, στα κομμάτια Ashes To Dust, The Isle Of Shadows και Fortress Of Sadness. Πολύ καλοί και αυτοί, ήταν αυτό που λέμε το κερασάκι στην τούρτα. Ο τραγουδιστής Dee Theodorou ήταν πολύ επικοινωνιακός με το κοινό και δυναμικός. Φαινόταν να το ζει πραγματικά και ειδικά, όταν κατέβηκε από την σκηνή και βρέθηκε ανάμεσα μας γουστάραμε όλοι.

Illusory

Γενικά, ήταν μια υπέροχη μουσική εμπειρία αυτή που ζήσαμε και όσο υπάρχουν τέτοιες μπάντες το power metal έχει λαμπρό μέλλον. Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες συναυλίες σαν αυτή, το έχουμε ανάγκη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Ανταπόκριση/Φώτο: Jim Bradley

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Triumpher

Ο Antonis Vailas των Triumpher στο Metalourgio Πέμπτη 6 Ιουλίου φιλοξενούμενος στην εκπομπή METAL-ική ΑΝΤΙγνώση

Πέμπτη 6 Ιουλίου η εκπομπή METAL-ική ΑΝΤΙ-γνώση (20:00-22:00) στο Metalourgio – Metal Web Radio/Webzine συζητά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *