Ανταπόκριση: Tankard, Convixion, Abyssus Κύτταρο Club 10/02/2023

Tankard Convixion Abyssus ticket 10 2 2023

Στα πλαίσια της περιοδείας Beerbarians on the Warpath οι παλαίμαχοι του Γερμανικού Thrash Tankard βρέθηκαν Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στο Κύτταρο club. Μαζί τους οι Abyssus από τον ευρύτερο death metal ήχο καθώς και οι Convixion από τον αντίστοιχο του speed thrash.

abyssus live

Tη βραδιά άνοιξαν οι Abyssus. Πραγματικά με τον καλύτερο και πιο διαυγή ήχο…μακράν η παρουσία τους κρίνεται ως η καλύτερη από άποψη επαγγελματικής προσέγγισης-απόδοσης. Δυνατά, εύστοχα στο γρέζι και στην επιθετικότητα φωνητικά, συμπαγές rhythm section, αλάνθαστο (!), κιθάρες γεμάτες από το death πάθος, την ακουστική υπεροχή στα solos, στα ταχύτατα couple…λογικό το τελευταίο τους album Death Revival να έχει την τιμητική του στο set list όμως δεν έμειναν μονάχα σε αυτό, υπήρξαν στιγμές από το Into The Abyss album του 2015 καθώς και από το Unleash the Storm Ep του 2018. Το σχήμα κατόρθωσε για ακόμα μια φορά να εξωτερικεύσει τη δεδηλωμένη στο old school death με μία σύγχρονη τεχνικά απόδοση πολύ πιο καταστροφική στο ηχητικό της μέρος. Έχουν την ικανότητα τελικά να σκορπούν ενθουσιασμό, στιβαρότητα, δυναμική…να ανταποκρίνονται εν ολίγοις στις προσδοκίες του κοινού…η ανταπόδοση το απέδειξε!

Convixion live

Τη σκυτάλη πήραν οι Convixion. Από την πρώτη πενιά, κιθαριστική και ερμηνευτική, έγινε σαφές πως δεν πουλούν φούμαρα για μεταλλικές κορδέλες. Τίμησαν και τα δύο τους album σχεδόν σε ισόποση αναλογία, τα Convixion (2010), Days of Rage, Nights of Wrath (2016) αλλά και το Ep Metal Drinkin’ Conspiracy (2007) σκορπίζοντας αφειδώς την ενέργειά τους προς τέρψη του κόσμου που συμμετείχε καθόλη τη διάρκεια του set. Οκ, δεδομένα ο ήχος τους παραπέμπει στα 80’ς, νομίζω όμως ότι αυτό είναι επιδιωκόμενο σε σημείο να θεωρείται δεδομένο και κυρίως αναμενόμενο, άλλωστε υπηρετούν ακραιφνώς το speed/thrash…Δεν το κρύβουν, ίσα, ίσα το υποστηρίζουν αξιοθαύμαστα με ηχητικοθεματικό γενναιόδωρο σεβασμό! Ευθυτενείς και άμεσοι!

Tankard live

Η ώρα των Tankard είχε φτάσει, για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι τι ώρα βγήκαν, με επιφύλαξη γύρω στις 22.00 και… Thrash μέχρι τελικής πτώσης… ενθουσιώδες Into the Pit, μεμονωμένες στιγμές stage Diving…Δεν χρονοτριβούσαν καθόλου…Επίθεση σε όλα τα μέτωπα…Επι σκηνής, επί χώρου, επί εγκεφάλου. Αστείρευτο χιούμορ μέχρι ορίων αυτοσαρκασμού, συνεχείς παραινέσεις για κατάποση μπύρας…Γειά μας!, γειά μας!,… και ξαναματά γειά μας!.. Μάλιστα κάπου πήρε το αυτί μου από μεριάς του τραγουδιστή Gerre ότι ηχογραφούσαν την συναυλία τους για κάποιο επερχόμενο live album… Ας είναι!…Τίμησαν τον κόσμο και τιμήθηκαν ανάλογα!…Λόγω χρόνου, πρωινό ξύπνημα στις 11/2, αποχώρησα λίγο πρίν το τέλος…

Συμπέρασμα, το live αποζημίωσε όσους-ες βρέθηκαν στο Κύτταρο. Διασκέδαση, πόρωση, ενέργεια, επαγγελματικές αποδόσεις!…Τα χρήματα του εισιτηρίου έπιασαν τόπο. Καλύτερη εμφάνιση?….Abyssus!

Για το Metalourgio Άγγελος Γεωργιόπουλος

 Φωτογραφίες: Άγγελος Γεωργιόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

KATHARSIS, INFERNALS, EMPRESS PERPETUUA live at AN CLUB

Οι KATHARSIS, INFERNALS, EMPRESS PERPETUUA live στο AN CLUB

Katharsis, Infernals, Empress Perpetuua 15 Μαρτίου AN club   Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛ ΑΠΟ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *