Ανταπόκριση: Thelemite, Great Voyager, Live Level69 9 Ιουλίου

Thelemite, Great Voyager, Live LEVEL69 9 Ιουλίου

Ανταπόκριση: Thelemite, Great Voyager, Live Level69 9 Ιουλίου

‘Ένα live επιτομή στον κλασσικό Heavy Metal ήχο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουλίου στο club Level69 στο Μοσχάτο.

Κάποιοι συνήθως αναφέρονται σε άκαιρες λεπτομέρειες προκειμένου να δικαιολογήσουν τυχόν ατέλειες σε μια συναυλία. Είτε σχετικά με τον χώρο διεξαγωγής είτε για την ηχητική απόδοση…Την Κυριακή πιστέψτε με όχι απλά ήταν αδιάφορες… δεν υπήρχαν!

Great v 1

Πρώτοι ανέβηκαν οι Great Voyager. Με ιδιαίτερη θέρμη επικοινώνησαν με το κοινό ένα ηχητικοθεματικό διάλογο βγαλμένο από τις πρώτες ημέρες του βρετανικού metal. Με κιθάρες  εποχής NWOBHM, με rhythm section ικανό στην υποστήριξη της εν λόγω ατμόσφαιρας, με αρκετά περάσματα μπάσου που μας έφεραν στην μνήμη σχήματα όπως οι Satan, Maiden (εποχή Di Anno), Jaguar, με φωνητικά σε υψίφωνο επίπεδο, καθαρής ερμηνείας και παθιασμένου υπόβαθρου και τέλος με μια δεμένη συνολική εικόνα, απόρροια της δουλειάς που η τετράδα έχει ρίξει στο συνθετικό επίπεδο, ζέσταναν το ακροατήριο με τραγούδια παρμένα από το ομότιτλο album τους που μέσα στη χρονιά κυκλοφόρησαν. Πιο συγκεκριμένα το set list περιλάμβανε τα: 7th Seal, Belphegor, Blind the Night, Earth Was Made in Hell, The Chosen One, Voyager, Oppression. Οι Great Voyager ανταποκρίθηκαν στο ρόλο τους αφήνοντας άριστες εντυπώσεις ως μελλοντική προοπτική.

Thelemite 2

Μετά από ένα σύντομο διάλλειμα ή εισαγωγή-ύμνος “Carmina Burana” (Καντάτα του Καρλ ‘Oρφ) δημιούργησε την απαραίτητη συναισθηματική προσδοκία ώστε επί σκηνής να ανέβουν οι Thelemite. Από το πρώτο τραγούδι μέχρι το αποχαιρετιστήριο της βραδιάς αυτή η μπάντα απέδειξε πως το ταλέντο αν δεν το καταθέσεις με ψυχή επάνω στη σκηνή, αν δεν το ιδρώσεις, να δεν το μοιραστείς με τον κόσμο δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα άλλοθι ύπαρξης. Φοβερό δέσιμο-απόδοση του διδύμου  μπάσου και τυμπάνων, δουλεμένες κιθάρες ακόμα και στα διπλά solos που πάντα κρύβουν τον κίνδυνο της τεχνικής εκτέλεσης…Φωνή που ερμήνευσε με ζηλευτή άνεση και περίσσιο συναίσθημα, κινούμενη πότε από τη δύναμη, πότε από τον ρομαντισμό και πότε από την αγριάδα της θεματικής επιβολής των στίχων. Ο front man Γιάννης Μανόπουλος, έχοντας δίπλα του μουσικούς-στελέχη…αποθεώνει κάθε τραγούδι. Το χαράσσει εγκεφαλικά  και κυρίως το μεταφέρει ως εικόνα στον κόσμο. Συνολικά το παίξιμο των Thelemite, στηριζόμενο στην 80’s metal μελωδία προκαλεί νοσταλγία και πώρωση! Αυτό πραγματώθηκε άλλωστε στο δικό τους setlist που περιλάμβανε εκτός από δικά τους τραγούδια και κάποιες διασκευές: Νight of the Wolf, Fire still Burns, Bad for You, Speak, Creatures of the Night ( KISS cover), Unholy Steel,  Anatolia, Eternal Evil, I Love Death, Psycho, Upon The Cross, In a Damaged Brain, Back Home,  Nightcrawler (Judas Priest cover). Το συγκρότημα δεδομένα έχει ενστερνιστεί αταλάντευτα το συμπέρασμα – ρήση: Δε φτάνει ν’ αποκαλύπτουμε το ατόφιο, κλασσικό Heavy Metal πρέπει η αποκάλυψη αυτή να έχει πληρότητα και διαύγεια…

Συμπέρασμα: Βραδιά απόσταξης καλού, γνήσια παραδοσιακού, κλασικού Heavy Metal.

Για το Metalourgio Άγγελος Γεωργιόπουλος

Φώτο: Πολύμνια Μανοπούλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Universe217 and Allochiria

Οι Universe217 & Allochiria live στο Fuzz Club 11 Μαΐου 2014

Universe217 & Allochiria 10 years Album Anniversary at Fuzz Club Oι Universe217 και οι Allochiria …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *