Οι MEMORIAM Θα Κυκλοφορήσουν Τον Ιούνιο Το Album ‘Requiem For Mankind’

Οι MEMORIAM, η death/grind metal μπάντα από το Birmingham του Ηνωμένου Βασιλείου με τον Karl Willets (BOLT THROWER) στα φωνητικά, τον Frank Healy (BENEDICTION, CEREBRAL FIX) στο μπάσο, τον Scott Fairfax (CEREBRAL FIX) στην κιθάρα και τον Andy Whale (BOLT THROWER) στα drums, θα κυκλοφορήσουν το τρίτο studio album τους, “Requiem For Mankind”, στις 21 Ιουνίου μέσω της Nuclear Blast.

Ενώ το ντεμπούτο album των MEMORIAM, “For The Fallen” (2017), ήταν βαρύ, καταθλιπτικό και με κύριο στοιχείο τον θρήνο, η δεύτερη δουλειά τους, “The Silent Vigil” (2018), έδειξε μια ασταμάτητα επιθετική πλευρά τους. Ήταν χωρίς καμία αμφισβήτηση ένα ακόμα σπουδαίο album που δημιουργήθηκε από μουσικούς που καταλαβαίνουν το είδος τους χωρίς όμως να επαναλαμβάνονται. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στο “Requiem For Mankind”. Για μία ακόμα φορά, ο ρυθμός είναι φοβερός, τα riffs ανελέητα και η ατμόσφαιρα καταθλιπτική και ζαλιστική, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως συντριπτική. Τα επιθετικά φωνητικά του Willett είναι ανεβαστικά και ασταμάτητα.

Η μπάντα δηλώνει: “Λοιπόν, εδώ είμαστε με το τρίτο μας album, ‘Requiem For Mankind’. Στα προηγούμενά μας albums, πειραματιστήκαμε με διαφορετική μουσική και φωνητικά στυλ που μας έφεραν μέχρι εδώ και τώρα πιστεύουμε ότι πρόκειται για το πιο καθοριστικό album των MEMORIAM. Είναι death metal. Είναι το μόνο που γνωρίζουμε. Η αίσθηση μοιάζει με τα προηγούμενα albums. Μπορούμε επιτέλους να βάλουμε όλα τα κομμάτια στην θέση τους. Ελπίζουμε να το απολαύσετε όσο και εμείς καθώς το φτιάχναμε. Συνεχίζουμε!”

Το “Requiem For Mankind” ηχογραφήθηκε στα Parlour Studios στο Kettering του Η.Β., με παραγωγό τον Russ Russell (NAPALM DEATH, DIMMU BORGIR, AT THE GATES, AMORPHIS). Το εντυπωσιακό artwork του album δημιουργήθηκε για μία ακόμη φορά από τον Dan Seagrave (BENEDICTION, DISMEMBER, HYPOCRISY, SUFFOCATION).

Οι MEMORIAM θα παρουσιάσουν σε live show το “Requiem For Mankind” στις 22 Ιουνίου στο Underworld, στο Camden του Λονδίνου.

Οι MEMORIAM αναπτύχθηκαν κυρίως για να γεμίσουν το κενό που δημιουργήθηκε μετά τον τραγικό θάνατο του Martin “Kiddie” Kearns, του drummer των BOLT THROWER, τον Σεπτέμβρη του 2015. Οι BOLT THROWER έπειτα από αυτό το συμβάν έθεσαν όλες τις δραστηριότητές τους σε αναμονή για το επερχόμενο μέλλον, κάτι που έδωσε στον Karl Willetts την ευκαιρία να αναπτύξει ένα καινούριο project με φίλους που είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους καιρό πριν, να σχηματίσουν μία μπάντα.

Οι MEMORIAM είναι μία old-school metal μπάντα που διατηρεί τα standards που είχαν θέσει από τις προηγούμενές τους μπάντες και επικεντρώνεται σε θέματα θανάτου, χαμού και πολέμου. Αρχικά, τα μέλη της μπάντας ενώθηκαν για να παίξουμε μαζί covers από τραγούδια που τους είχαν εμπνεύσει κατά την διάρκεια της καριέρας τους στην death metal σκηνή. Παρ’όλ’αυτά, σύντομα έγινε προφανές ότι τα καινούρια τραγούδια που είχαν δημιουργήσει ήταν πολύ υψηλότερων standards.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Death Dealer

DEATH DEALER – Κυκλοφορούν το album τους Conquered Lands μαζι με νέο video clip

Η power metal μπάντα DEATH DEALER με frondman τον Ross the Boss κυκλοφόρησε σήμερα 13 Νοεμβρίου το πολυαναμενόμενο άλμπουμ τους Conquered Lands όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας και μαζί με αυτό δημοσίευσαν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *