Οι Northwind Παρασκευή 24 Ιουνιου επιστρέφουν στην σκηνή του 8ball για να γιορτάσουν μαζί μας την πορεία τους 40 χρονών ως μπάντα

Northwind 40 years anniversary

Tο θρυλικό Heavy Metal συγκρότημα της Βορείου Ελλάδας γιορτάζει τα 40 χρονιά ζωής του.
Οι Northwind δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 1981 στη Θεσσαλονίκη από τους Κώστα Παπαδημητρίου-Παπαδόπουλο, Θεόδωρο Δουλάμη και τον Παναγιώτη Τσακίρογλου. Μετά την ηχογράφηση του πρώτου demo και αρκετές καλές εμφανίσεις το συγκρότημα με

κάποιες αλλαγές και προσθήκες καταλήγει στο πενταμελές line-up με τους :

Κώστα Παπαδημητρίου – Παπαδόπουλο, κιθάρες
Θεόδωρο Δουλάμη, φωνητικά
Παναγιώτη Τσακίρογλου, κιθάρες
Κώστας Νικολαίδης, μπάσο-φωνητικά
Πάβλικ Φακιρούδης-τύμπανα

Το συγκρότημα υπογράφει με την Polygram καλοκαίρι του 1982 και κατεβαίνει στην Αθήνα να ηχογραφήσει το πρώτο LP “Northcomin”. Το φθινόπωρο του ίδιου έτους αποχωρούν από το συγκρότημα οι Τσακίρογλου,Νικολαίδης, Φακιρούδης και οι εναπομείναντες Παπαδόπουλος -Παπαδημητρίου και Δουλάμης με την προσθήκη του νεαρού τότε Θανάση Τσιμούδη στα τύμπανα συνεχίζουν σαν τριάδα μέχρι το 1985 με πολλές εμφανίσεις που ανέβαζαν συνεχώς το όνομα της μπάντας.

Το 1985 λοιπόν επιστρέφουν οι Τσακίρογλου, Νικολαίδης και μετά από λίγο αποχωρεί ο Θ.Δουλάμης . Τα φωνητικά αναλαμβάνει ο Κ. Νικολαίδης και μπαίνουνε στα Papa’s Studios με παραγωγό τον Παναγιώτη Παπαχατζή για να ξεκινήσουνε τις ηχογραφήσεις του Mythology. Οι ηχογραφήσεις τελειώνουν το φθινόπωρο του 1986 και αρχές του 1987 το συγκρότημα υπογράφει με την ΕΜΙ και κυκλοφορεί ο δίσκος.

Ακολουθούν κάποια σημαντικά live και μετά από κάποιες αλλαγές μελών ακόμη μια φορά , οι Παπαδόπουλος-Παπαδημητρίου και Νικολαίδης με την προσθήκη του Γιώργου Παύλου και Jimmy Fox σε μπάσο και τύμπανα αντίστοιχα φεύγουν το 1991 για το Λονδίνο.
Με παραγωγό (και πλήκτρα) τον George DeAngelis ξεκινάνε οι ηχογραφήσεις για το τρίτο full-length album (Rocks n’ Stones) των Northwind στα Metropolis Studios . Ηχογραφήθηκαν 4 κομμάτια τα οποία δεν κυκλοφόρησαν ποτέ επίσημα και η μπάντα μετά από λίγο διαλύθηκε.

Το 2003 ο Κώστας Παπαδόπουλος-Παπαδημητρίου βρίσκεται ξανά με τον Θ. Δουλάμη και σχηματίζουν εκ νέου την μπάντα με την προσθήκη του Π. Παπαχατζή και Δ. Βλάχου στα τύμπανα ανά διαστήματα και τον Γ. Παύλου στο μπάσο. Γίνονται κάποιες live εμφανίσεις ανοίγωντας για κάποια σπουδαία ονόματα αλλά η μπάντα μπαίνει στον πάγο μέχρι το 2017. Η κλασσική τριάδα Παπαδόπουλος-Δουλάμης-Τσιμούδης βρίσκονται ξανά και με την προσθήκη του Δημοσθένη Ντόβα στα φωνητικά επανασυστήνονται στο κοινό πραγματοποιόντας κάποιες σπουδαίες εμφανίσεις . Το 2019 τους βρίσκει πάλι στα Papa’s Studio να ηχογραφούν τον τρίτο τους δίσκο με τίτλο “History” ο οποίος κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2020 από την No Remorse Records. Μετά τις ηχογραφήσεις προστίθεται ο Panos Jx-F σαν μόνιμο μέλος στα πλήκτρα. Φέτος κλείνουμε τα 40 χρόνια και ελπίζουμε να το γιορτάσουμε όπως του αξίζει.

Μπάντες με τις οποίες είχαν την τιμή να μοιραστούν τη σκηνή οι Northwind :
Blue Oyster Cult, Uriah Heep, Diamond Head, The Yardbirds, Steve Adlers Apettite

Tην Παρασκευή 24 Ιουνιου επιστρέφει στην σκηνή του 8ball για να γιορτάσει μαζί σας αυτοί την τεράστια διαδρομή..
Προπώληση 10€ ταμείο 12€
Μαζι τους οι
Poison Heart

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Fortress Under Siege Fotis_Sotiropoulos

Ο Φώτης Σωτηρόπουλος των Fortress Under Siege στο Metalourgio Πέμπτη 26 Ιανουαρίου φιλοξενούμενος στην εκπομπή METAL-ική ΑΝΤΙγνώση

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου η METAL-ική ΑΝΤΙ-γνώση (20.00-22.00) στο Metalourgio – Metal Web Radio/Webzine , συζητά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *