Δεν Βρέθηκε Ένοχος Ο Black Metal Fan Που Είναι Ύποπτος Για Τον Εμπρησμό Εκκλησιών Στην Louisiana˙ Προστέθηκαν Κατηγορίες Για Πράξεις Βίας

Σύμφωνα με το ABC News, ένας δικαστής αρνήθηκε την φυλάκιση του 21χρονου black metal fan ο οποίος είναι ύποπτος για τον εμπρησμό τριών εκκλησιών στην Louisiana.

O Holden Matthews εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Δευτέρα. Επικαλέστηκε την αθωότητά του μέσω του δικηγόρου που του δόθηκε από το κράτος.

Ο Matthews δεν μίλησε κατά την διάρκεια της ακρόασης, όπου ο δικαστής της περιφέρειας, Earl Taylor, κατέθεσε πρόταση άρνησης της εγγύησης επειδή ήταν αποφασισμένο ότι ο Holden ήταν ένας επικείμενος κίνδυνος για την κοινωνία και ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα απόδρασης.

“Αισθανθήκαμε ότι είναι άμεσος κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια,” δήλωσε ο υπεύθυνος της αστυνομίας της Louisiana, H. “Butch” Browning. “Στο μυαλό μου, ένιωσα πως επρόκειτο να υπάρξει και άλλος εμπρησμός.”

Στον Matthews δόθηκαν κατηγορίες για δύο εμπρησμούς σε θρησκευτικά κτίρια, ενός επιδεινωμένου εμπρησμού και τρεις κατηγορίες για παραβίαση της νομοθεσίας για πράξη βίας.

Ο Browning δήλωσε στο ABC News ότι οι ερευνητές βρήκαν ότι ο Matthews έχει διασυνδέσεις με το “black metal και την οργάνωσή του και ιστορικό που συνδέεται με εμπρησμούς εκκλησιών σε άλλα μέρη του κόσμου.”

O Matthews συνελήφθη όταν οι ερευνητές βρήκαν μία μπουκάλα αερίου σε μία από τις δύο εκκλησίες, το οποίο είχε αγοραστεί σε ένα τοπικό Walmart με την πιστωτική κάρτα του Matthews.

Σύμφωνα με το The Daily Beast, ο Matthews είχε μία σελίδα στο Facebook που έδειχνε ότι είναι ενεργός σε παγανιστικές και black metal σελίδες και ότι είχε σχολιάσει με κάποια memes για τον ακροδεξιό πρώην νέο Ναζί metal μουσικό Varg Vikernes, ο οποίος εξέτισε 15 χρόνια στην φυλακή για την δολοφονία ενός metal μουσικού και για τον εμπρησμό εκκλησιών στη Νορβηγία. Ο Matthews ήταν επίσης ο κεντρικός τραγουδιστής μιας μπάντας με το όνομα VODKA VULTURES, σύμφωνα με το CBS News.

Ένας από τους φίλους του υπόπτου, ο Nygyl Bryyn, δήλωσε στο Associated Press ότι ο Matthews ήταν για καιρό ενοχλημένος με τους γονείς του οι οποίοι δεν υποστήριζαν τις μουσικές του προσπάθειες. Επίσης είπε ότι ο Matthews είχε απογοητευτεί τους τελευταίους μήνες καθώς ο Bryyn τον είχε παροτρύνει να βελτιώσει την ποιότητα της ποιότητας των ηχογραφήσεών του.

Τρεις εκκλησίες υπέστησαν καταστρεπτικές ζημιές: η St. Baptist Church στις 26 Μαρτίου, η Greater Union Baptist στις 2 Απριλίου και η Mount Pleasant Baptist Church στις 4 Απριλίου. Και οι τρεις εκκλησίες αυτές είναι ιστορικά εκκλησίες εγχρώμων και βρίσκονται στο St. Landry Parish, το οποίο αποτελείται κατά 42% από έγχρωμους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Zero Hour

Zero Hour – Με Αλλαγή Σχήματος Μετά από 12 Χρόνια, Ετοιμάζουν Νέο Δίσκο

Το Αμερικάνικο progressive metal συγκρότημα Zero Hour έχει επισήμως αλλάξει σχήμα. Η μπάντα έχει επιβεβαιώσει …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *