Το Montreal Αναγνωρίστηκε Επισήμως Ως Heavy Metal Πόλη

Σύμφωνα με το Global News, το Montreal στο Quebec του Καναδά, αναγνωρίστηκε επίσημα για την heavy metal σκηνή του.

Ο Σύμβουλος Craig Sauvé δημοσιοποίησε την πρότασή του την προηγούμενη εβδομάδα, να αναγνωριστεί το Montreal ως “μία πόλη τελειότητας” στην heavy metal μουσική. Η πρόταση αυτή ψηφίστηκε χθες (Δευτέρα, 15 Απριλίου), κατά την διάρκεια συνάντησης των συμβούλων της πόλης και δέχτηκε υποστήριξη από όλα τα κόμματα.

Πολλές γνωστές metal μπάντες ξεκίνησαν από το Montreal, συμπεριλαμβανομένων των CRYPTOPSY και KATAKLYSM και η πόλη φιλοξενεί ένα ετήσιο διήμερο metal festival που ονομάζεται Heavy Montreal. Επίσης, οι VOIVOD κατάγονται από την επαρχία του Quebec, συγκεκριμένα από το Jonquiere.

“Το Heavy metal υπήρξε πάντα ένα σημαντικό μέρος της κουλτούρας του Montreal εδώ και πολλά χρόνια και είναι κάτι που η πόλη αναγνωρίζει ότι είναι φανταστικό,” δήλωσε ο Nick Farkas, δημιουργός του Heavy Montreal και στέλεχος στον υποστηρικτή των συναυλιών Evenko.

O Sauvé δήλωσε στο “Daybreak” του CBC Montreal ότι ήθελε να “γιορτάσει τοπικά την μουσική σκηνή.” Εξήγησε: “Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες θαυμαστών στην περιοχή του Montreal που είναι αφοσιωμένοι, που περνούν πολύ χρόνο, που εξασκούνται, που προωθούν και παρευρίσκονται στις συναυλίες. Η heavy metal μουσική που φτιάχνουμε εκτιμάται πραγματικά από πολύ κόσμο παγκοσμίως, επειδή έχουμε ένα τεχνικό πλεονέκτημα εμείς εδώ.”

Πέρα από τον σημαντικό ρόλο που παίζει το Montreal στην παγκόσμια heavy metal σκηνή, προσελκύοντας μπάντες από όλο τον κόσμο, ο Sauvé πιστεύει ότι το metal που παράγεται εκεί είναι κάτι μοναδικό.

“Το heavy metal που έρχεται από το Montreal είναι πιο τεχνικό, ένα πιο περίπλοκο είδος για να παίξεις,” εξήγησε. “Δεν είναι απλά punky ή ξεκάθαρο. Είναι λίγο πιο περίπλοκο και συγκροτημένο. Νομίζω ότι η ακαδημαϊκή προσέγγιση που έχουμε στο Montreal – τα CEGEPs, τα πανεπιστήμια που έχουν μουσικά προγράμματα, η jazz σκηνή – συνεισφέρουν στον τύπο του heavy metal που έρχεται από το Montreal.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Zero Hour

Zero Hour – Με Αλλαγή Σχήματος Μετά από 12 Χρόνια, Ετοιμάζουν Νέο Δίσκο

Το Αμερικάνικο progressive metal συγκρότημα Zero Hour έχει επισήμως αλλάξει σχήμα. Η μπάντα έχει επιβεβαιώσει …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *