Ο Bobby Liebling ανακοίνωσε σόλο συναυλίες παρουσιάζοντας σπάνιο υλικό

Bobby Liebling - Announce Solo Shows

Η επιστροφή ενός θρύλου…Ο τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των Αμερικανών Pentagram, Bobby Liebling επιστρέφει επί σκηνής μετά από 4 χρόνια αποχής. Ήταν το 2019 όταν επιχείρησε την επαναδραστηριοποίηση του σχήματος με το single “Be Forewarned”. Είχε προηγηθεί το όχι και τόσο πετυχημένο από πλευράς αποδοχής και πωλήσεων album “Curious Volume” του 2015.

Παρόλα αυτά όμως το σαράκι του metal που τον τρώει από το 1971 παραμένει ενεργό δίνοντάς του την ώθηση να ξαναβρεθεί μπροστά από το μικρόφωνο ερμηνεύοντας ξεχασμένα αλλά και ακυκλοφόρητα τραγούδια τόσο μέσα από την δισκογραφία των Pentagram όσο και από το παράλληλο σχήμα των Bedemon που διατηρούσαν δύο από τα πρώιμα μέλη αυτών, ο  Randy Palmer (κιθάρα, R.I.P. 2002) και Geof O’Keefe (τύμπανα) από το 1973 (Σ.σ., με ήχο όμως πιο κοντά σε αυτών των Blue Cheer).

Mιλάμε για μια αναβίωση μιας ολόκληρης εποχής που ιστορικά χαρακτηρίζεται, έστω και για την οικονομία του είδους, ως προ-metal αλλά ταυτόχρονα έχει προσδώσει στο συγκρότημα τον τίτλο εκ των “πρωτοπόρων του Doom metal” μαζί με Saint Vitus, Trouble, Witchfinder General. Στις ζωντανές εμφανίσεις του Liebling, ενός ερμηνευτή εμφανέστατα επηρεασμένου από το αργόσυρτο ηχητικό μυστήριο των Black Sabbath, που θα λάβουν χώρα αρχές του 2023 πρόκειται να αποτυπωθεί όλη η ιστορική καριέρα του.

Τα περισσότερα από τα τραγούδια που θα ερμηνεύσει θεωρούνται «σπάνια» λόγω του ότι  θα παιχτούν ζωντανά για πρώτη φορά. Πιο συγκεκριμένα θα εμφανιστεί μαζί με μουσικούς από τα σχήματα των Doomstress, Sanctus Bellum, Blues Funeral, ως Bobby Liebling and the Rivetheads 27 Ιανουαρίου στο Black Magic Social Club (Χιούστον) και 28 Ιανουαρίου στο The Lost Well club (Ώστιν) έχοντας συνοδοιπόρους-opening act, αντίστοιχα, τους Fostermother, Mr. Plow, Stone Nomads (27) και Bridgefarmers (28).

Sat. Jan 28, 2023 – Austin, TX, The Lost Well

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Royal Altar

ROYAL ALTAR – Το νέο τους single σε πρώτη προβολή στο Metalourgio

Οι Θεσσαλονικείς metallers ROYAL ALTAR σε συνεργασία με την Valve Studio Records (όπως είχαμε αναφέρει και σε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *