Αφιέρωμα στον κιθαρίστα Kiriakos GP

Διαβαίνοντας την Παγκόσμια Αναγνώριση

Κάποιες φορές φαντάζει δύσκολο να αναπτύξεις ή μάλλον καλύτερα να θέσεις περιγραφικά, να αναλύσεις σε ένα κείμενο, σε ένα δοκίμιο, το πολυτάλαντο ενός καλλιτέχνη. Ίσως γιατί όσα και να αναφέρεις μουσικολογικά, πάντα θα έχεις την αίσθηση ότι κάτι λείπει, πως τελικά ο κριτής είναι ο αναγνώστης ακροατής. Αυτόν τον ενδοιασμό, με την ευρεία και στενή έννοια, ανερυθρίαστα τον αγνοώ. Όχι γιατί μου δημιουργεί πρόβλημα επίγνωσης, απλά δεν ταιριάζει στην πέριπτωσή μας, είναι απόλυτα περιττός στην μελέτη, στην ενδοσκόπηση του κιθαρίστα Κυριάκου Μπουλούμπαση, κατά metal: Kiriakos GP.Kiriakos Bouloubasis02

Αποσαφηνίζοντας τον πρόλογο έχουμε μπροστά μας έναν κιθαρίστα βγαλμένο, γεννημένο θα έλεγα με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που συνδέουν το ιστορικό πάνθεον των ηλεκτρικών ηρών της μεταλλικής μούσας-κιθάρας με το σήμερα. Δίχως την πρόθεση να χρησιμοποιήσω σοφιστείες και παραπλανητικές μεθόδους που συνήθως προκαλούν το ανούσιο, λειτουργώντας προειδοποιητικά σημειώστε τούτο: “O Κυριάκος είναι ένας από τους επόμενους Guitar Hero του Heavy Metal σε παγκόσμιο επίπεδο!”

Αυτό που ως ατομικό πιστεύω κάνει τον Κυριάκο ξεχωριστό είναι η έμφυτη ικανότητά του να γράφει μελωδίες….solos, riff, couple …συνχωρδίες που σου προκαλούν την ενσυναίσθηση στον απόλυτο βαθμό της ακουστικής επανάληψής τους. Τα κιθαριστικά του «γραπτά» δεν αποτελούν μονάχα μουσικές εκθέσεις ενός ταλαντούχου μουσικού, δεν είναι μία πρόσκαιρη, ευκαιριακά τεχνική βερμπαλιστική κατάθεση γνώσης του αντικειμένου…Αποτελούν απόσταγμα σπουδής, παίδευσης, επιμονής και υπομονής προς την ακουστική, συναισθηματική τελειότητα. Δεν σου αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, ούτε κάν ως άσκηση ειρωνείας!

Στη εγχώρια μεταλλική σκηνή δεδομένα υπάρχουν αξιοθαύμαστοι υπηρέτες-δημιουργοί της «εξάχορδης» (7χορδης, 8χορδης). Σε μια απλοϊκή αναφορά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε, τιμώντας την διαδρομή της ιστορίας, τους Μιχάλη Νικολαΐδη (Heaven And Hell), Κώστα Μανόπουλο (Vice Human), Ηλία Λογγινίδη (Spitfire), Παντελή Ροδοστόγλου (exCrush), Lyssa (Sarissa), Πάνο αρβανίτη (Condemnation, Casus Belli), Nigel Foxxe (ex Flames, Thanatos INC), τον Άγγελο Περλεπέ (Mystery)….τους πιο σημερινούς Gus G (Firewind), Μάριο Ηλιόπουλο (ex– Exhumation, Nightrage), Φώτη Σωτηρόπουλο (Fortress Under Siege), Δημοσθένη-Dennis-Κοστώπουλο (Piranha, Acid Death), George Emmanuel (exRotting C., Lucifers Child)….Ατέλειωτος ο κατάλογος.

Ο Κυριάκος συνδυάζει το δυναμικό πείσμα της καλλιτεχνικής επιβίωσης των παλαιών με την άρτια τεχνική των σύγχρονων…kiriakos GP_1 (2)προσθέτοντας όμως το πολυπόθητο χαρακτηριστικό της δικής του προσωπικότητας. Αυτό που όταν τον ακούσεις σου μένει χαραγμένο στον εγκεφαλικό ιππόκαμπο έτσι ώστε μελλοντικά να τον ξεχωρίζεις. Επικρατεί στη μνήμη σου ή οποία σαν από θαύμα αντιλαμβάνεται την αξία του καλλιτέχνη. Τον συνειδητοποιείς!

Συγκρινόμενος δε με τους εκτός Ελλάδος «ιερείς» απερίφραστα σας λέω, πάντα υποκειμενικά, ότι έχει το μουσικό, ειδυλλιακό παίξιμο του Impellitery, την ταχύτητα ενός Satriani, τη μελωδία των Jeff Loomis, John Petrucci, την ευδιάκριτη ταπεινότητα του Marcus Siepen, την τεχνική ευφυία ενός Marty Friedman… Απολαυστικός!Ως απόδειξη προτάσσω το αξιοθαύμαστο , λόγω ηλικίας και φυσικά ταλέντου, βιογραφικό του. Δώστε προσοχή…

Γεννημένος στα Ιωάννινα το 1989 ξεκίνησε κλασσική κιθάρα σε ηλικία 8 ετών στο Γενικό Ωδείο Άργους Ορεστικού Καστοριάς συνεχίζοντας τις σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας μαθαίνοντας ταυτόχρονα τα πνευστά, τρομπόνι και τούμπα. Επί του παρόντος έχει λάβει μέρος σε διεθνή φεστιβάλ και σεμινάρια ηλεκτρικής κιθάρας αλλά και φλαμένγκο δίπλα σε καλλιτέχνες όπως οι Marco Tamayo, David Grimes, Ricardo Gallen, Κώστα Κοτσιόλη, Νότη Μαυρουδή, Guthrie Govan (Asia, The Aristocrats), Gus G (Ozzy Osbourne). ‘Εχει διατελέσει μέλος τόσο της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας όσο και της Φιλαρμονικής του Δήμου Οιχαλίας Τρικάλων ενώ έχει αποσπάσει το πρώτο βραβείο στο διεθνές χειμερινό φεστιβάλ κλασικής κιθάρα Βόλου (2003), την πρώτη θέση ανάμεσα σε 861 κιθαρίστες από όλο τον κόσμο στον διαδικτυακό διαγωνισμό του Youtube το 2013, υπό την εποπτεία τουkiriakos GP_2 Βρετανού κιθαρίστα Andy James (Five Finger Death Punch -από το 2020-, Sacred Mother Tongue, Fields of the Nephilim -από το 2012-). Με τη σύνθεση “Running Out Of Time” (από το ομότιτλο πρώτο του album) κατέκτησε την κορυφή του Top 10 στο διαγωνισμό “Lee Ritenour” με κριτές τους Joe Bonamassa, Steve Lukather, Joe Satriani, Guthrie Govan. Επίσης το 2022 συμμετείχε ως καλεσμένος στη Διεθνή έκθεση Μουσικής ΝΑΜΜ Show στο Los Angeles. Τέλος εκτός από ζωντανές εμφανίσεις δίπλα στους Paul Reed Smith (Thomann Summer Festival, Γερμανιά) και Gus G έχει να επιδείξει συνεργασίες που περιλαμβάνουν ηχογραφήσεις σε studio και επι σκηνής με καλλιτέχνες όπως οι Scott Page (Pink Floyd), Kenny Olson (Jimmy Hendrix Experience, Kid Rock), Tony Franklin (Whitesnake), Atma Anur (Jason Becker, Cacophony), Marcus Siepen (Blind Guardian).

Εάν και αυτά σας ακούγονται λίγα προσθέτω για μία επιπλέον πειστική της κιθαριστικής του αξίας και της μεταλλικής πνευματικά συνθετικής-μουσικής επιχειρηματολογίας του τα ακόλουθα site που παραπέμπουν αφενός στα προσωπικά του album “Running Out of Time”, “Future Vision”, αφετέρου στη συμμετοχή του στο σχήμα των Progressive/power Indominance όπου βρίσκεται μαζί με τους Στάυρο Σαριανίδη (Φωνή), χρήστο Παναγή (τύμπανα), Κώστα Αποστολόπουλο (μπάσο).

Έτσι όχι μόνο θα γνωρίσετε καλύτερα τον Κυριάκο ως καλλιτεχνική προσωπικότητα αλλά κύρια θα τον καταλάβετε δημιουργικά σαν έναν κιθαρίστα που ατενίζει επάξια το μέλλον με τη σιγουριά ενός σύγχρονου Metal Guitar Hero!…

Ιστοσελίδα – www.kiriakosgp.com

YouTube www.youtube.com/channel/UCy65JR7IlswJTfMFYtpWqIg

Spotify – open.spotify.com/artist/3k1xTyeyv9h9C2D4o74d3m,

Facebook – www.facebook.com/kiriakosgp

Instagram- www.instagram.com/kiriakosgp/

Twitter twitter.com/KiriaksGuitarPw

Το αφιέρωμα είναι του Άγγελου Γεωργιόπουλου

Indominance

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Achelous live at Temple

Το Metalourgio χορηγός επικοινωνίας στο live των Achelous

Achelous new album release live w/ special guest: Servants to the Tide 13 Απριλίου Temple …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *