Coventhrall – Legacy Of Morfuidra

Coventhrall - Legacy of Morfuidra

Coventhrall – Legacy Of Morfuidra

Έχει πειρατές το διάστημα; Γιατί να μην έχει; Άλλωστε εμείς εδώ κολλημένοι στη γη που να το ξέρουμε;

Οι Coventhrall δημιούργησαν ένα δικό τους σύμπαν, την Morfuidra και στο τελευταίο τους άλμπουμ μας μιλούν για την ιστορία της. Σκάνε στον ειρηνικό πλανήτη, Scavens, διαστημικοί πειρατές καλέ και θέλουν να κλέψουν την τεχνολογία των Morfuidra και ότι πολύτιμο άλλο έχουν. Το μουσικό πέπλο ξεκινά με ένα πρόλογο. Sci-fi και λίγο θεατράλε. Βγάζει ένταση αλλά και μυστήριο. Το “Morfuidra” ξεκινά δυναμικά με power metal ρυθμούς και μια φωνή γεμάτη γρέζι και μια εσάνς ανατριχιαστική. O Sami Ilvonen το ζει στο πετσί του. Στο “Dreadnought” ξεκινά μια φωνητική πάλη που φτάνει στον ουρανό. Οι ψιλές του Sami σε εξουσιάζουν! Η μουσική έχει κλασσική μορφή metal με γεμάτους επικούς ρυθμούς. Έχει ταχύτητα, έχει μελωδικά πλαίσια και ένα όμορφο ρεφρέν που κολλά στο μυαλό σου.

Προκαλώ όποιον δύσπιστο να ακούσει το “In These Halls”. Epic to the bone! Δεν με νοιάζει που μιλούν για το διάστημα, έχω φτιάξει μεσαιωνικές εικόνες εγώ. Ο παλμός είναι γοργός, και η μελωδία είναι τρομερή.  Αν τσεκάρετε το άλμπουμ στο youtube θα δείτε πως η μπάντα έχει σε κάθε τραγούδι έχει διευκρινήσεις, είναι μια συνεχή ιστορία με εικονογράφηση και λεπτομερή περιγραφή. Μεταμόρφωσαν το άλμπουμ σε κάτι πιο ζεστό και εύπεπτο. Ξεπέρασαν τα στεγανά και δημιούργησαν ολάκερο μύθο. Εδώ οι πρεσβύτεροι μαζέυουν τον λαό για να αποφασίσει ποιος θα είναι το Avatar, ποιος θα είναι αυτός που θα σώσει την κληρονομιά τους. Το τραγούδι κρατά δεκαπέντε λεπτά, όπου την θέση του narrator την έχει η χορωδία ενώ ο Tuomas Nieminen κάνει τον Avatar. Πολυεπίπεδο power, εκρηκτικές ερμηνείες. Θα ήθελα πολύ να δω πως θα μεταφερθεί όλο αυτό σε μια συναυλιακή σκηνή.

Έκτο τραγούδι το “Space Race” και η μάχη μεταξύ του καλού και του κακού ξεκινά. Όλο αυτό δημιουργεί μια ψυχική ανάταση ο ήχος και τα πλήκτρα λειτουργούν σαν στρατιώτες σε αυτή την αναμέτρηση.  Τα riffs έχουν μια κλασσική τσαχπινιά που ακολουθεί κατά πόδας το τραγούδι και το διογκώνει στα ήσυχα βήματά του. Η μουσική σκληραίνει απότομα στο “Galactic Emperor”, η μελωδία συχνά γίνεται το χαλί για το επόμενο ανέβασμα. Τραχιά φωνητικά έρχονται σε αντίθεση τις μελωδικές γραμμές και την ένταση αλλά τελικά όλα βρίσκουν μια ακροβατική  ισορροπία που σε κρατάει έρμαιο για την συνέχεια. Καλώς βρήκαμε την “Empress In The Making”. Η πριγκίπισσα Σελέστ aka Tanja Kemppainen δεν θέλει να εγκαταλείψει με τίποτα τον πλανήτη της και σε συνεργασία με τον Avatar μαζεύοντας χρήματα προσλαμβάνουν τους “Nova Burst”, μια ελίτ ομάδα από mercenaries. Μου αρέσει πολύ η επικότητα αυτού του τραγουδιού, η ένταση, τα λυσσασμένα riffs που είναι σαν να μιλούν και αυτά, η αφήγηση και το νεύρο αυτής. Είναι ίσως το σήμα κατατεθέν το άλμπουμ αυτό το μοναδικό τραγούδι. Το έβαλα αν παίξει άλλες δυο φορές και πάλι νοιώθω απόλυτα γοητευμένη. Η ταχύτητα επιστρέφει ραγδαία με το “Battle In The Morfuidran Expanse”, σκληροί ήχοι θεατράλε εντάσεις, ακόμα και τα γυναικεία φωνητικά εναρμονίζονται σε ένα απόλυτο κυκεώνα κινηματογραφικής απόδοσης. Άραγε θα νικήσουν;

Τελευταίο τραγούδια το “Victory”, ένα power metal οπερετικό τραγούδι. Mπορεί να έδιωξαν τους πειρατές αλλά ο χαμός φίλων δεν μεταφράζεται σε απόλυτη νίκη. Σε αυτό το τραγούδι γίνεται μνεία στα θύματα που με την θυσία τους γλίτωσαν τον πλανήτη. Όσο για την ομάδα των  “Nova Burst”, είναι ήδη έτοιμοι για την επόμενη περιπέτεια. Λέτε να έχει συνέχεια όλο αυτό; Μακάρι!

Μαίρη Ζαρακοβίτη

8/10

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Atrophy Asylum

Atrophy- Asylum

Atrophy- Asylum «Το τέλος είναι κοντά. Ανόητοι! Είστε όλοι ανόητοι»! Και ένα κιθαριστικό θέμα λειτουργεί …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *