Don’t Drop The Sword – Age Of Heroes

Don’t Drop The Sword - Age Of Heroes

Don’t Drop The Sword – Age Of Heroes

Δεύτερο full length για τους Βαυαρούς βάρδους, οι οποίοι μετράνε και τρία ΕΡ. Εισαγωγή σε 6/8 και λυρικούς τόνους, με το “Demon Divine”, το οποίο φεύγει γρήγορα από τα ακουστικά και τρέχει στα φουλ ηλεκτρικά, με τη φωνή του Anti να συντροφεύει με δύναμη, επική θωριά και την καλύτερη των αφηγήσεων. Χορωδιακά «Ωωω» και πάρε μια riffάρα, που θα τη θυμάσαι και ένα βραχνό ουρλιαχτό που μου έκανε και λίγο Virgin Steele και το χάρηκα ιδιαίτερα. Η φωνή είναι κοντά στα χρώματα του Hansi, αλλά ακόμα πιο γλυκιά, αν και δεν θα σας αδικήσω που δεν θα με πιστέψετε πριν ακούσετε.

Σας αρέσει το tutti στο “Of Love And Loss”; Επικούρα τρελή; Μαζί σας! Και πάνω που προσπαθούμε να τραγουδούσαμε πάνω στη μελωδία, πάρε ταχύτητες πάνω από 200 bpm και πάμε όλα ισχυρά στο ταμπούρο. Ιστορίες για πολεμιστές, για τον βασιλιά και τους πιστούς του ακόλουθους… Και αυτά τα δεύτερα φωνητικά. Εντελώς Blind Guardian; Δεν μας ενοχλεί καθόλου! Συνέχεια με το “Where The Old Gods Dwell” και πάλι μοτίβο 6/8 (και 12/8 να το πείτε δεν έχω κανένα θέμα) και όλα τα καλπάζοντα καλά. Όμορφο ρεφρέν – όπως όλα τους άλλωστε – και όλες οι φωνές μαζί να δημιουργούν κορυφαίες μελωδίες. Και οι φωνές δεν είναι καθόλου τυχαίες, πιστέψτε με. Seemannschor Erding το όνομα της χορωδίας και τσεκάρετέ την, οι φωνάρες ακούγονται εξαιρετικά και στα πέντε τραγούδια που συμμετέχουν. Όπως και το θεματικό και θεαματικό μαζί σόλο της κιθάρας.

Το εννιάλεπτο έπος “Twelve Steps (To Hell)” καλπάζει και εκείνο. Η φωνή γρεζάρει και ακολουθεί τις νόρμες των έγχορδων, που στήνουν ένα θεατρικό σκηνικό. Μαζί τους και ένα γλυκύ ακορντεόν, που κάνει ακόμα πιο λυρικό το περιβάλλον. Να ακολουθήσουμε τη φωνή στο μέτρημα, από το ένα ως το δώδεκα; Και αμέσως μετά… Η Liv Kristine, με τη μοναδική φωνή της, συμμετέχει στο “A Murder Of Ravens”, ένα κρυστάλλινο ύμνο. Μέχρι την ώρα που μπαίνουν τα σόλο και οι δισολίες φυσικά και το κάνουν κάτι άλλο. Μιλάμε για ένα κινηματογραφικό τραγούδι έντεκα λεπτών, με πάμπολλες αλλαγές ρυθμών και ένα κατεβατό από θέματα.

Το ”King Of Thieves” ξεκινάει σε μεικτό μέτρο; Θα μας τρελάνουν οι Τεύτονες; Κάτσε να το ξανακούσω μία… 6/8 και 3/4 στην ίδια γειτονιά και ο μέγας Leonard Bernstein θα ήταν πολύ υπερήφανος για την ιδέα και την εφαρμογή. Σπάσιμο σε καλπάζοντα ρυθμό και φωνητικά που ξετρελαίνουν. Και εκείνο το riff… Γιατί, καλέ, δεν το κάνατε αυτό βίντεο; Να περιμένουμε κίνηση σύντομα;

“Echoes Of The Past” και ένα ακόμα βαρδοτράγουδο ξεπροβάλει. Λυρική εισαγωγή, ηλεκτρική μπούκα και φωνές μαζεμένες. Ωραία δομή, όμορφες δισολίες και όλα όσα έχετε λατρέψει στο Τολκενικό σύμπαν. Ακολουθεί το “Sharpe’s Song” και όπως ακούω από τις θεματικές των τυμπάνων, πάμε πάλι για «τάκατα-τάκατα» ήτοι 6/8. Η μπάντα γίνεται folk, γίνεται… Ώπα, ώπα, ΩΠΑ! Τι είναι αυτό; Μπήκε μόλις τώρα το “Follow The Blind”; Η ταχύτητα στον θεό και οι μελωδικές γραμμές μυρίζουν τέλη δεκαετίας ’80. Αλλαγή ταχύτητας ξανά και τακατάν-τακατάν η μελωδία. Galloping or no Metal at all!

Επίλογος με το “Wewurt Skihit” (Beowulf rules OK) και ένα ακόμα λυρικό παραμύθι με ανοξείδωτη πανοπλία. Δεν έχουμε φτάσει ούτε μέχρι τη μέση ακόμα και έχουμε πάθει ζημιά με τα κιθαριστικά και τη δομή. Up tempo τραγούδι, με κάργα μελωδία και πολλή ζέση στη βράση του. Θα το κεφάρετε τρελά, να μου το θυμάστε.

Για τους φίλους των Blind Guardian όχι απλά συνίσταται… επιβάλλεται! Για τους φίλους του μελωδικού Heavy Metal, είναι μία θαυμάσια επένδυση. Το έχουν οι τυπάδες. Το έχουν και μάλιστα με άνεση.

Κώστας Κούλης

8/10

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Motivik - Renouncement

Motivik – Renouncement

Motivik – Renouncement Οι Motivik έχοντας εντρυφήσει σε μπάντες όπως οι Tourniquet, Believer, Sacrament και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *