Graywitch – Children Of Gods

Graywitch - Children of Gods

Graywitch  –  Children Of Gods

Οι Graywitch δημιουργήθηκαν το 2018 και πλέον έχουν έδρα την αγαπημένη Θεσσαλονίκη. Μετά το εξαιρετικό τους ντεμπούτο “Rise of the Witch” το 2021 κυκλοφόρησαν την δεύτερη τους δουλειά με όνομα “Children Of Gods” στις 2 Φεβρουαρίου μέσω της Sleaszy Rider. Τους εξιτάρουν τα λαογραφικά παραμύθια, τα ιστορικά γεγονότα αλλά και τα καθημερινά προβλήματα. Στο νέο άλμπουμ ρέει επικό  heavy metal και αυτό το καταλαβαίνεις από το intro του άλμπουμ “Overture To Olympus” που θα μπορούσε να κοσμεί άνετα κάποια επική σειρά ή ταινία, ακόμα και ντοκιμαντέρ.

Το μεγαλειώδες αυτό ξεκίνημα δίνει την θέση του στο ομώνυμο “Children of Gods”. Λυρικό, επιδέξια θεατρικό θα έλεγα και κινηματογραφικό. Αν ζούμε στην Αρχαία Ελλάδα ο Οδυσσέας ίσως να λικνιζόταν κάπου εκεί με την Καλυψώ στους ρυθμούς των Graywitch. Το τραγούδι έχει μια φολκ δυναμική, μια άρτια επική υπόσταση. Θυμίζει εμψύχωση πριν από μεγάλη μάχη. Δεν θα εμπλακώ σε συγκρίσεις ή επιρροές. Όλοι έχουν, όλοι από κάπου ξεκίνησαν. Το θέμα είναι πως διαχειρίζονται την έμπνευση και οι Graywitch κάνουν εκπληκτική δουλειά μετατρέποντας μύθους σε εικόνες, σε μουσικές διαδρομές. Πιο αιθέριο, πιο μεσαιωνικό αν θέλετε έρχεται το “Holy Lands”. H φωνή εδώ είναι ανατριχιαστική. Έχει μια βαριά πνοή και οι ταχύτητες του τραγουδιού βοηθούν στην διόγκωση των αισθήσεων.

Επόμενη επική εμπειρία το “The One”. Τρομερός ρυθμός και ενέργεια! Αν με τα προηγούμενα δεν είχες έρθει σε ευθυγράμμιση μαζί τους με αυτό θα περάσεις σε απίστευτα μονοπάτια. Power metal συνθέσεις, τα φωνητικά έχουν λυρισμό, έχουν βαθιά ανάπτυξη. Ίσως σε κάποια σημεία να τα ήθελα πιο βαριά για να δίνουν πιο πολύ έμφαση αλλά αυτό είναι εντελώς προσωπική αίσθηση. Μου αρέσαν πολύ και ο τρόπος που οι κιθάρες «τρυπώνουν» και σολάρουν. Στο “Immortals” η μουσική έχει βαρύτητα, έχει μια πιο γήινη προσέγγιση πιο σκοτεινή.

Είμαι που λέτε σε ένα κάστρο, μεσαιωνικό φυσικά και κάτω από το ανοικτό παράθυρο ακούγεται το “Swansong”. Οι εικόνες ξεδιπλώνονται σιγά σιγά και εναρμονίζονται με τον στίχο και την μουσική. Η ναυαρχίδα του άλμπουμ βρίσκεται στο νούμερο οκτώ με υπέροχη σύνθεση και ποιητική αύρα. Το επιθετικό “God of War” έρχεται να μας βάλει στο δρόμο της έντασης. Απότομες νότες, μάχιμοι ρυθμοί και ψιλές λυρικές φωνητικές νότες. Εξαιρετικός συνδυασμός. Η πολυπλοκότητα αυτού του τραγουδιού ίσως να είναι και το κλειδί της επιτυχίας του. Για μένα ξεχώρισε πολύ από τα προηγούμενα. Μελαγχολικό ξεκίνημα στο “Over the Red Sky”. Μέσα στα περίπου επτάμιση λεπτά που κρατά σε περνάει από πολλά μουσικά σοκάκια.  Εντείνεται και γαληνεύει ανάλογα με την μουσική εξερεύνηση των δημιουργών. Πολυδιάστατη και όμορφα «διακοσμημένη» οντότητα που καθρεπτίζει την πορεία που θέλουν πλέον να έχουν οι Graywitch. Μοναδικό τελείωμα η πιο λυρική έκδοση του “Swansong”. Αν το είχα αγαπήσει πριν τώρα το λάτρεψα. Δεν θα σας πω τι μου έφερε στο μυαλό εξερευνήστε το άλμπουμ μόνοι σας και θα βρείτε τις συντεταγμένες που θα σας φέρουν σε επαφή με το ονειρικό τους ταξίδι.

Μαίρη Ζαρακοβίτη

9/10

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Atrophy Asylum

Atrophy- Asylum

Atrophy- Asylum «Το τέλος είναι κοντά. Ανόητοι! Είστε όλοι ανόητοι»! Και ένα κιθαριστικό θέμα λειτουργεί …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *