Ο Κώστας Κατσαρός των Kevel και ο Ηλίας Λογγινίδης των Spitfire στο Metalourgio Πέμπτη 16 Μαρτίου φιλοξενούμενοι στην εκπομπή METAL-ική ΑΝΤΙγνώση

KEVEL, Κώστας Κατσαρός SPITFIRE, Ηλίας Λογγινίδης

Πέμπτη 16 Μαρτίου η εκπομπή METAL-ική ΑΝΤΙ-γνώση (20.00-22.00) στο Metalourgio – Metal Web Radio/Webzine, φιλοξενεί αρχικά τον κιθαρίστα των SPITFIRE Ηλία Λογγινίδη ενώ στο δεύτερο μέρος τον τραγουδιστή-κιθαρίστα και πληκτρά των KEVEL Κώστα Κατσαρό.

Σε αυτό το πλαίσιο, με τον Ηλία θα αναφερθούμε στα επερχόμενα live των SPITFIRE και Northwind σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη (18 Μαρτίου-Temple, 1 Απριλίου-Eightball) ξετυλίγοντας την παρουσία του συγκροτήματος κύρια στο παρόν και το μέλλον. Αποκρυσταλλώνοντας την άποψη που κρύβεται πίσω από τον μεταλλικό αισθησιασμό, τη δεξιοτεχνική δύναμη, τη γλώσσα της ενέργειας που χρόνια τώρα συνεπαίρνουν τους παλιούς και νέους ακόλουθούς τους.

Με τον Κώστα θα ερευνήσουμε τις μουσικολογικές επιλογές των KEVEL, την επιτηδευμένη θεματολογία ενός σχήματος που ήδη ξεχωρίζει για τον ιδιαίτερο συνθετικό τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει το Heavy Metal…Πως απελευθερώνουν στις συγχορδίες, στα κιθαριστικά μέρη το πάντα επίπονο στοιχείο του progressive…, πως παροτρύνουν τον δημιουργικό τους οίστρο στο όνομα του Metal. Οι KEVEL έχουν το δικό τους, προσωπικό, μουσικό λεξιλόγιο, το πάθος να εξυφαίνουν εικόνες και να αποτυπώνουν αισθήματα ικανά να σε οδηγήσουν σε ένα παράλληλο σύμπαν. Tα album “Hz of the Unhear (κατά βάση instrumental-2014), “Mutatis Mutandis” (2020) ναι μεν κρατούν εμφανώς τις παραδοσιακές αξίες του είδους δεν διστάζουν όμως μπροστά στις προκλήσεις της εξέλιξης, στη μεγάλη σε διάρκεια ηχητικοθεματική αφήγηση…, ολοκληρώνοντας έτσι, ατάραχα, δίχως καταναγκασμό, τον υποκειμενικό τους μεταλλικό ιστό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Malconfort

MALCONFORT – Υπέγραψαν για το ιδιαίτερο ντεμπούτο τους

Οι Άγγλοι experimental black metallers MALCONFORT προχώρησαν σε μια σειρά σημαντικών ανακοινώσεων, καθώς η μπάντα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *