Ανταπόκριση: Flames,Spider Kickers,Piranha Live Eightball 25 Μαρτίου

Flames Eightball club 25.3.2023

THRASH RESURGENCE
FLAMES, SPIDER KICKERS, PIRANHA Live, Eightball club Θεσσαλονίκη 25 Μαρτίου

Ο τίτλος, μόνο τυχαίος δεν είναι! Περικλείει όλη την ατμόσφαιρα αλλά και τα επιμέρους χαρακτηριστικά του μουσικού αποστάγματος της βραδιάς.

Piranha: H τετράδα βρέθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη τιμώντας και με το παραπάνω τόσο την ιδιαιτερότητα της εμφάνισής τους όσο και το στακάτο, βαρύ, συνθετικά μελωδικό στα riff Death/thrash. Έπαιξαν με απαράμιλλη ορμή τραγούδια παρμένα μέσα από την ιστορική τους πολύχρονη διαδρομή (πρωτοεμφανίστηκαν με το Demo The Exorcist-1990) που παρέπεμπαν, πιο συγκεκριμένα, στο EP “World’s Grave” (1992) καθώς και στα ολοκληρωμένα album “Reborn” (1998) και “Arise from the Shadows” (2020)…Το συγκρότημα έδειξε ότι βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες εποχές του. Άρτιο τεχνικά, στιβαρό ερμηνευτικά, χαράκτηκε στη μνήμη του κοινού ακόμα και ως απορία γιατί άργησαν τόσα χρόνια να τους επισκεφτούν… Αψεγάδιαστοι!

piranha Eightball club 25.3.2023

Spider Kickers: Κουβαλώντας τα 80’ς από εποχή “At the End Here” (Demo 1988) και έχοντας, έως σήμερα, 6 full length δεν δίστασαν να πάρουν την καυτή σκυτάλη επι σκηνής. Σαν άλλοι «κολασμένοι» απέδειξαν ότι το thrash /Death κοιτά στα ίσα την απαράμιλλη στιβαρή πορεία και διαδρομή τους. Σφύζοντας από τεχνική ποιότητα επέβαλαν μια συνταρακτική, χωρίς έλεος, ερμηνεία-απόδοση, θεματική και ακουστική. Δεν άφησαν ούτε μια στιγμή να περάσει στην αμφιβολία η μουσική τους αξία. Ερμήνευσαν χαρακτηριστικές στιγμές με το τελευταίο τους album “Ektroma” να ξεχωρίζει θεμιτά στις επιλογές τους. Μια τετράδα που εμφανίστηκε με αποκλειστικό σκοπό-επιλογή να τα δώσει όλα…και δικαιώθηκε!

spiderr kickers eightball club 25.3.2023

Flames: Με το κοινό ήδη ζεσταμένο, η ανυπομονησία της εμφάνισής του ήταν διάχυτη…Με πολύ καλό ήχο, φοβερό δέσιμο και με τον αέρα χρόνων εμπειρίας επί σκηνής, χτύπησαν ανελέητα. Thrash Till Death! ή Thrash Them All! Και οι δύο υπότιτλοι έγιναν σημείο αναφοράς μπροστά στην ηχητική καταιγίδα που σάρωσε το χώρο…Έπαιξαν 15 τραγούδια από την πολύχρονη ιστορία τους δηλώνοντας πως ορισμένα σχήματα, φάροι της εγχώριας σκηνής, τιμούν τα «παντελόνια» τόσο του συνθετικού τους παρελθόντος όσο και αυτά της σύγχρονης παρουσίας τους με το ίδιο πάθος, με την αυτή ενέργεια σαν να ήταν η πρώτη τους φορά! Άψογοι, δεμένοι σαν γροθιά…Πήραν το Headbanging από το χέρι και το μοίρασαν απλόχερα…Τι να περιγράψεις!…Πρέπει να το ζήσεις από κοντά… Οι Flames είναι η πραγμάτωση της διδαχής του είδους, είναι γεγονός Metal…είναι Thrash!

flames eightball club 25.3.2023

flames outside eightball club 25.3.2023

Για το Metalourgio

Ανταπόκριση: Johnny Κομούτος

Επιμέλεια κειμένου: Άγγελος Γεωργιόπουλος

Φωτογραφίες: Γιάννης Ψωμιάδης, Johnny Κομούτος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Above Us The Waves live at AN Club

Οι Above Us The Waves live στο AN Club 19 Μάϊου 2024

ABOVE US THE WAVES ”15 Years Waving” KΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2024 @ An Club Special …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *