Medieval Steel – Gods of Steel

Medieval Steel - Gods of Steel

Medieval Steel – Gods of Steel

Με καταγωγή από το Memphis του Τενεσί, στα Νότια των Η.Π.Α., γνωστοί στον ευρύτερο μεταλλικό κόσμο με το διαχρονικό ομότιτλο τραγούδι από το EP του 1984, επάξια ανήκουν στα αντιπροσωπευτικά του power-epic metal σχήματα.

Το Gods of Steel μπορεί να ακούγεται υπερφίαλο ως τίτλος ή πάλι υπέρμετρα αισιόδοξο ως αυτό-χαρακτηρισμός εντούτοις, στα 10 τραγούδια του, συνολικής διάρκειας 42’:50’’, ο ακροατής, θιασώτης ή ακόλουθος τους διαπιστώνει μια ειλικρινή, ηχητική-θεματική-συναισθηματική, προσπάθεια.

Η παραγωγή, όχι ιδιαίτερα πομπώδης κρατά την καθαρότητα χέρι χέρι με την ορμητική απλότητα του κλασικού πια τροβαδούρου Bobby Franklin ενσωματώνοντας το δημιουργικό παίξιμο στα τύμπανα του νεοαποκτηθέντα Jacob Feld (ex-Caraway, Tailor Made Villains) . Οι Medieval Steel είναι μια ακόμα τετριμμένη του χώρου ιστορία. Αρκεί να αναλογιστούμε το γεγονός ότι έπρεπε να περάσουν 9 χρόνια για κάτι καινούργιο, από το album Dark Castle του 2013…και όμως το Gods of Steel έρχεται για να απεγκλωβίσει τόσο τους ίδιους όσο και τους ακροατές από αυτό το αδυσώπητο, πολλές φορές, χρονικό αδιέξοδο, από τη στάσιμη αναμονή. Τελικά ίσως να μην περιμέναμε κάτι διαφορετικό από ένα σχήμα που αποτελεί, πρωτίστως εκ του παρελθόντος, σημείο αναφοράς για το ιδίωμα του epic.

Το σχήμα εργαλειοποιεί έντιμα την κιθαριστική – αμερικανοθρεμένα ξυστή – ερμηνεία, τονίζει τα μελωδικά riffs και ακόρντα κάνοντας την ακουστική τους επιτυχημένα επιθετική. Ξεχωρίζω τα ορμητικά  Gods of Steel, Kill the pain, το δυναμικά επικό και στη θεματολογία Stargazer, όπου η ταχύτητα εναλλάσσεται ρυθμικά, το Great White Warrior ως κατάθεση ψυχής στίχου και ήχου, το mid tempo Soldier of Fortune παρουσία ενός καθηλωτικού solo, το επιβλητικό When Mountains Fall, το τελευταίο Satanic Garden, όπου επιχειρείται μια μυστηριώδης ηχητικοθεματική αποφώνηση από μέρους τους, που όμως δεν αποχαιρετά, απλά κλείνει νοσταλγικά το νέο τους κεφάλαιο.

Οι Medieval Steel αναζητώντας την ύπαρξή τους στο μεταλικό σήμερα κερδίζουν το στοίχημα της αξιοπρεπούς επιστροφής, αναγνώσκουν επιτυχημένα την καρδιά του λάτρη του ιδιώματος αδιαφορώντας για την όποια εγωιστική αναγκαιότητα να κρατηθούν ηχητικά εκεί που έγιναν γνωστοί…το είχαν δείξει, αχνότερα ομολογουμένως, το 2013…Είναι σύγχρονοι στην απόδοση, στην ενορχήστρωση, στο παίξιμο και πάνω από όλα σταθεροί στις προσδοκίες του power-epic. Οι Medieval Steel είναι ξανά εδώ!

Άγγελος Γεωργιόπουλος

8/10

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Abreaktion_Bornhatred cover

Abreaktion – Bornhatred

Abreaktion – Bornhatred Σε αυτό το αλφάβητο δεν υπάρχει το γράμμα C. Το έχουμε αντικαταστήσει …

2 comments

  1. Κωστας Ζαχαρης

    Είμαι εδώ για τις μπλούζες. Πλάκα κάνω φοβερή δισκαρα πολύ ανανεωμένη η μπάντα !!!!

  2. Δισκαρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *