Origin – Chaosmos

Origin - Chaosmos

Origin – Chaosmos

Πιστοί στις διδαχές του ακραίου Brutal Death οι Αμερικανοί Origin επιστρέφουν, σχεδόν μετά από πέντε χρόνια (album, Unparalleled Universe, 2017) με το νέο τους εγχείρημα Chaosmos. Η τετράδα δεν κρατά τίποτε κρυφό, ούτε καν τα προσχήματα μπροστά στη μουσική τους θεώρηση-στάση ζωής…ποιος ο λόγος? Είναι τίμιοι, ειλικρινείς εραστές και μάστορες του Brutal Death, ενός ιδιώματος που είτε το αγαπάς είτε το μισείς… μεσαία θέση δεν υπάρχει!…και οι Origin δείχνουν να γνωρίζουν αυτή την «ακουστική ιδιομορφία»!

Οι Origin μας έρχονται από την πολιτεία Τοπέκα του Κάνσας. Ανήκοντας και υπηρετώντας ταυτόχρονα από την παρθενική τους εμφάνιση, το Ep A Coming Into Existence του 1998, το τεχνικό Brutal Death. Αμερικανοί γάρ έχουν επιρροές που ξεκινούν από Deicide περνούν από τους Malevolent Creation για να καταλήξουν αισίως μέχρι τους γείτονές τους Καναδούς Cryptosy. Το νέο τους album Chaosmos, το 8ο κατά σειρά από το ομώνυμο Origin του 2000, είναι ένα ακόμα επιστέγασμα της πορωτικής τους ύπαρξης, μια χαρακτηριστική ακόμα εμμονή στο ακραίο ιδίωμα του Death.

Καταστρέφοντας πάσα ελπίδα για μια ήρεμη ακρόαση, πως θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά όταν οσμίζεσαι τον ηχητικό κίνδυνο από το εξώφυλλο ακόμα, οι Origin οργώνουν κάθε κομμάτι του εγκεφαλικού Ιππόκαμπου! Το μίσος, η απέχθεια, ο εσωτερισμός, ο θάνατος της αλαζονικής σημερινής κατάστασης δεσπόζουν θεματικά. Αθυρόστομοι, επιθετικοί, επαναστατικοί δηλώνουν προφανώς απροκάλυπτα τον τελικό τους στόχο: να μην μείνει κανείς και τίποτα στάσιμο. Τη μοναδική στιγμή που προσφέρουν νηνεμία είναι ο ατμοσφαιρικός επίλογος που συνοδεύει ως μάτι του κυκλώνα την πρώιμη καταιγίδα Heat Death. Σε αυτήν ηχητικά αναπαριστούν τη πρόκειται να βιώσει ο αδαής επισκέπτης της κόλασης. Στα υπόλοιπα επτά, Ecophagy, Chaosmos, Cogito Tamen Non Sum, Panoptical, Decolonizer, Cullscape, Nostalgia for Oblivion στοχάζονται περιφραστικά, αναλύοντας κατά το δοκούν, από την εμμονή στον αστέρευτο καταναλωτισμό (Ecophagy), τις συνέπειες της κακόβουλης θεϊκής νοημοσύνης όταν εχθρεύεσαι τη βούληση των Θεών (Cogito Tamen Non Sum), την τυραννία που επιβάλουν οι άρχοντες της εξουσίας (Chaosmos) μέχρι την συνειδητή φυλακή στην οποία σε οδηγεί η αυτάρεσκη προσπάθεια για αθανασία (Nostalgia for Oblivion).

Η παραγωγή ορμητικά στακάτη, οι μουσικές τους τεχνικές αρετές αν και κρυμμένες πίσω από τη σκόνη της επίθεσης, αξιοσημείωτες, η ερμηνεία επιβλητική, πνευμονώδες Brutal….Τελικά το αποτέλεσμα δικαιώνει τους λάτρεις του ιδιώματος βαδίζοντας τον συμπερασματικό μονόδρομο πως τα παλικάρια γνωρίζουν όχι μόνο το άθλημα αλλά και πώς να επιβάλουν στον ακροατή την ηχητικοθεματική τους ύπαρξη.

Άγγελος Γεωργιόπουλος

7,5/10

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Sadus The Shadow Inside

Sadus – The Shadow Inside

Sadus – The Shadow Inside Όσοι φίλοι και φίλες θυμάστε το  “Illusions” του 1988 (της …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *