Oros – Orogenesis

oros-orogenesis

Oros – Orogenesis

Διαλέγοντας ένα όνομα που παραπέμπει σε βουνό, Ορός (!), οι Αμερικανοί με έδρα το Κολοράντο ανήκουν στο ακραίο, ταχύτατο Death Thrash.

Το EP Orogenesis αποτελεί τη συστατική τους επιστολή στο ανάλογο κοινό. Καθαρή παραγωγή με έμφαση στα τύμπανα, στις βαριές πλην όμως ευδιάκριτες στο άκουσμα κιθάρες και εναλλαγή στη χροιά των φωνητικών από Brutal σε Black είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της τετράδας. Προσωπικά ακούγοντας τα τρία τραγούδια που περιέχονται στην προσπάθειά τους δεν θα είχα και μεγάλο πρόβλημα να τους χαρακτηρίσω ακόμα και ως Death/Black τόσο ερμηνευτικά όσο και σε θεματολογία. Τα, Titan, Deafening Silence, A Sleepless Malice ακολουθούν τη διαδρομή της σκληρής, γρήγορης, οριοθετημένης στα όρια επιρροών απόδοσης που ξεκινά από Nile, περνά από Obituary, Master, σταματά συνθετικά, διάσπαρτα και ενδιάμεσα σε Progressive περάσματα που θυμίζουν Pestilence και Anacrusis για να καταλήξει στους Gorgoroth.

Ok, Παρθενογένεση δεν υπάρχει ή τουλάχιστον αποτελεί στις μέρες μας σπάνιο γεγονός. Εντούτοις οι Oros ακούγονται απροβλημάτιστα σε σημείο να μπαίνεις στον πειρασμό της αναμονής για το πρώτο ολοκληρωμένο album τους, εφόσον καταφέρουν να βρούνε μόνιμο Drummer (Σ.σ., εδώ συνεργάζονται με τον «εποχικό» Geoff Padilla από τους συντοπίτες τους, μελωδικούς Deathrashers Genocide Method).

Ανακεφαλαιώνοντας το εγχείρημα κρίνεται ικανό: 1. Να θέσει βάσιμες μελλοντικές προσδοκίες 2. Να αποτελέσει εφαλτήριο γνωριμίας με ένα κοινό που παρόλο τη δυσκολία να το πείσεις είναι πάντα δεκτικό στο νέο αίμα…Aλλά μιας και όλα είναι θέμα προσωπικών επιλογών ρίξτε μια ακουστική ματιά στο orosband.bandcamp.com.

Άγγελος Γεωργιόπουλος

7/10

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Sadus The Shadow Inside

Sadus – The Shadow Inside

Sadus – The Shadow Inside Όσοι φίλοι και φίλες θυμάστε το  “Illusions” του 1988 (της …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *