Savage – Glory Riders

Savage - Glory Riders

Savage – Glory Riders

Οι Γερμανοι Savage στις 20/10/2023 μας παρουσίασαν το πρώτο τους full length album μετά το πολύ επιτυχημένο ομώνυμο EP τους του 2019, το οποίο τους ξεχώρισε αμέσως στην προτίμηση των οπαδών.

Ο ήχος τους παραπέμπει στο κλασικό heavy των 80’s με εμφανείς επιρροές των πρώιμων W.A.S.P και Mötley Crüe. Από την πρώτη τους δουλειά μας έδειξαν ότι είναι έτοιμοι να μας μεταφέρουν τον παλμό, το πάθος και το μουσικό τους ταλέντο. Το 2022 προστέθηκε στην δυναμική τους ο Alex “Axel” Warrior (rhythm guitar) και με αυτή την προσθήκη οι Savage εξελίχθηκαν σε ένα underground θηρίο που θα μας απασχολήσει στο μέλλον με το ταλέντο τους.

Στα του άλμπουμ δρώμενα, το Glory Riders είναι άγριο, βρώμικο, επιθετικό και απογυμνωμένο από όλα τα σύγχρονα στερεότυπα του σημερινού metal ήχου. Από τον ήχο και την παραγωγή του μέχρι την δομή των τραγουδιών που είναι βασισμένη στα πολύ στοχευμένα solos, μας βγάζει αυτή την αίσθηση, δεν είναι φανταχτερό ούτε καλογυαλισμένο όπως οι νέες παραγωγές αλλά κρατάει τον βρώμικο ήχο και το ύφος των κλασικών εποχών του metal, καθώς καταφέρνει και μας μεταφέρει σε αυτή την αλήτικη πλευρά της Αμερικανικής metal σκηνής των 80’s.

Το άλμπουμ αποτελείται από οκτώ κομμάτια τα οποία σε καθηλώνουν να το απολαύσεις από την αρχή μέχρι το τέλος. Κυριαρχούν τα solos, τα επιθετικά και αλήτικα φωνητικά του Pawel Nemkovic, καθώς και το πάθος όλων των μελών του γκρουπ για old-school heavy metal.

Τα highlights του άλμπουμ είναι το “Life In Chains”, “Make My Day”, “Master Bator”, “Wheels Of Fire”, “Glory Riders” και “Therty & Dirty”. Σχεδόν δηλαδή όλο το άλμπουμ, όχι ότι το εναρκτήριο “Carcass on your shoulders” καθώς και το “Nightmare invaders” υστερούν σε κάτι, απλά αυτά τα 6 είναι ένα σκαλοπάτι πιο πάνω από τα άλλα δυο.

Όσοι λοιπόν είστε λάτρεις του heavy /Glam των 80’s τότε βάλτε το στην λίστα με τα άλμπουμ της δισκοθήκης σας με κλειστά τα μάτια. Το άλμπουμ έχει κυκλοφορήσει σε κασέτα, CD, μαύρο βινύλιο και μια special έκδοση χρωματιστού βινυλίου.

Σταμάτης Τσαντές

8/10

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Atrophy Asylum

Atrophy- Asylum

Atrophy- Asylum «Το τέλος είναι κοντά. Ανόητοι! Είστε όλοι ανόητοι»! Και ένα κιθαριστικό θέμα λειτουργεί …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *