Cryptosis – The Silent Call

Cryptosis - The Silent Call

Cryptosis – The Silent Call

Είναι καλό αυτό που συμβαίνει με τους Ολλανδούς. Με ένα split δισκάκι παρέα με τους Vektor και ένα full length δικό τους, έκαναν περιοδεία και τα έσπασαν. Η μεγάλη ανεξάρτητη τους έχει από κοντά και φέτος τον Χειμώνα κυκλοφορούν ένα ΕΡ, με δύο στούντιο τραγούδια και δύο από LiVE, από την Ελλάδα μας μάλιστα. Θυμίζω ότι πέρσι τον Νοέμβριο ήταν εδώ, εννοείται μαζί με τους Vektor και τα “Prospect Of Immortality” και “Transcendence”, αμφότερα από το “Bionic Swarm”, θα μας το θυμίζουν εκείνο το LiVE για πάντα. Το power trio δεν μάσησε μία και έδωσε ένα εκκωφαντικό show.

Το πρώτο ξεκινά mid tempo, είναι σχεδόν βασανιστικό. Οι δίκασες τονίζουν όπως πρέπει, η φωνή αγαπά Mille, ίσως και λίγο Tom και Max, αλλά είναι λιγότερο κάφρικη. Παραμένει όμως επιθετική. Μέταλ που Thrashίζει και Blackίζει, με τα πλήκτρα να ενώνουν τις δυνάμεις τους με τις κιθάρες, οι οποίες μπλακομεταλλιάζουν του σκοτωμού. Και το σόλο… Ρε μάστορα, πραγματικά βλαστημούσα σαν πιτσιρικάς, που η κορυφαία Thrash μπάντα ΟΛΩΝ των εποχών (ναι, ναι, μπορείς να μας λες και Slayer) δεν είχε κιθαρίστες για σόλο αλλά για ξύλο. Και αυτό συνέβαινε με πολλές μπάντες του ιδιώματος. Από τότε όμως… Οι νέοι παίχτες έχουν ανακατέψει ξανά την τράπουλα. Και τούτοι εδώ οι οράνιε, τα σπάνε! Και έρχονται και κάτι θέματα electro από δίπλα… Φιλτράρουν διάφορες επιρροές και το γουστάρουν. Μέχρι και Rammstein θα ακούσετε εδώ.

To “Transcendence” πάλι… Μεγάλε, τι ξυλίκι είναι πάλι αυτό; Thrashιά του κερατά, ντούκα-ντούκα και βάναυσος χειρισμός οργάνων και φωνητικών. ΚαράKreator το σφαλιαρίδιον ή μου φαίνεται; Και οι κιθάρες να εξακολουθούν να μπλακμεταλλιάζουν. Καλή περίπτωση, για να ξεχαρβαλωθούν οι σβέρκοι, ναι;

Πολύ ξύλο πέφτει και στο “The Silent Call”. Black Metal, πλήκτρα κυκλωτικά, κιθάρες με αρρωστημένα riff και μια φωνή που αλυχτά. Είναι κόντρα η φωνή στο Black Metal των εγχόρδων, αλλά αυτό είναι και το καλό χαρτί που διαθέτει το συγκρότημα. Μέχρι που, ξαφνικά, όλο το θέμα γίνεται… Jean Michel Jarre! Θα μας τρελάνουν αυτοί εδώ; Ναι, θα μας τρελάνουν! Να τσεκάρετε και το video, είναι ακόμα πιο άρρωστο.

Το ”Master Of Life” τρέχει. Μετά το τρέξιμο, το τραγούδι πάει να σπάσει σε μέτρο, αλλά ΔΕΝ! Μαλλιοκούβαρα οι δίκασες και όλο το σχήμα σπάει διάφορα φράγματα ταχυτήτων κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Είναι πολύ ενδιαφέρον όλο αυτό το πακετάκι. Και είναι καλό που έχει να κάνει με μία φρέσκια ομάδα. Για πάμε να ασχοληθούμε με τους τυπάδες. Για τους φίλους του ακραίου ήχου είναι μία πολύ καλή πρόταση.

Κώστας Κούλης

7/10

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Sunburst - Manifesto

Sunburst – Manifesto

Sunburst – Manifesto Όταν αποφασίζουν αυτά τα αγόρια να φτιάξουν άλμπουμ είναι για εμάς γιορτή. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *