HYPERION – Dangerous Days

HYPERION – Dangerous Days

Αυτό εδώ είναι το δεύτερο συγκρότημα εξ Ιταλίας ορμώμενο με το όνομα HYPERION που υπέπεσε στην αντίληψή μου. Οι πρώτοι και παλιότεροι είναι οι power metalers HYPERION οι οποίοι το 1999 είχαν κυκλοφορήσει μέσω της Massacre Records το ένα και μοναδικό δίσκο τους με τίτλο «Where Stone Is Unscarred». Αυτοί εδώ, όμως, είναι μια τελείως διαφορετική μπάντα που κινείται σε κάπως διαφορετικό μουσικό ύφος από τους προαναφερόμενους. Ας δούμε λοιπόν τι μας προσφέρουν οι νέοι HYPERION με το ντεμπούτο τους που θα παρουσιάσω εδώ.

Οι HYPERION στο ντεμπούτο τους μας παρουσιάζουν έναν ήχο που έχει σαφές αναφορές και επιρροές από την 80’ς metal μουσική χωρίς όμως σε κανένα σημείο να την αναπαράγουν ή να ακούγονται επιτηδευμένα ρετρό. Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον ήχο τους είναι οι ευκολομνημόνευτες μελωδικές γραμμές που υποστηρίζονται από στιβαρά και καλοσυγχρονισμένα ρυθμικά μέρη και είναι εμπλουτισμένος από υψηλής τεχνικής και αισθητικής σόλο. Ο τραγουδιστής δε Michelangelo Carano με την εξωτική προφορά του στην χρήση της Αγγλικής γλώσσας μου θύμισε έναν άλλο μεγάλο Ιταλό τραγουδιστή που δεν είναι άλλος από τον Morby (DOMINE, SABOTAGE).

Ως προς τις επιρροές του συγκροτήματος, θα έλεγα ότι είναι σαφώς επηρεασμένοι από συγκροτήματα όπως οι JUDAS PRIEST, IRON MAIDEN, RIOT, αλλά υπάρχουν στιγμές που φλερτάρουν και με τον speed metal ήχο φέρνοντας μου στο μυαλό συγκροτήματα όπως οι ANNIHILATOR και OVERKILL.

Εν κατακλείδι ο δίσκος «Dangerous Days» είναι μια πολύ καλή και ποιοτική κυκλοφορία σύγχρονου heavy metal ήχου που όσο περισσότερο θα τον ακούτε τόσο περισσότερο θα τον απολαμβάνετε.

8/10
Παραστατίδης Νικόλαος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

FIFTH ANGEL – The Third Secret

FIFTH ANGEL – The Third Secret Ότι η μουσική βιομηχανία περνάει κρίση φαίνεται από το …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *