Signum Regis – Flag of Hope

Signum Regis - Flag of Hope

Signum Regis – Flag of Hope

Οι Σλοβάκοι power/progressive metallers Signum Regis μετά το πολύ καλό “The Seal Of A New World” του 2019, συνεχίζουν ακάθεκτοι τη πορεία τους ως ένα από τα πιο πετυχημένα συγκροτήματα της νέας γενιάς, στον χώρο του λεγόμενου «white/Christian metal». Τον Απρίλιο του 2020 κυκλοφόρησαν το νέο τους single “Given Up For Lost” το οποίο συμπεριλαμβάνεται επίσης στο νέο τους EP “Flag Of Hope”. To “Flag Of Hope” κυκλοφόρησε στις 11 Δεκεμβρίου του 2020 και στο ομότιτλο τραγούδι συμμετέχουν αρκετοί εκλεκτοί καλεσμένοι.

Το EP περιέχει 5 τραγούδια και ξεκινά με το γνωστό πλέον single “Given Up for Lost”. Δυναμική εισαγωγή με την κραυγή του Jota Fortinho και το σύντομο solo του Filip Koluš, πολύ καλός ρυθμός και ωραία μπασογραμμή, τα πλήκτρα του Ján Tupý «διακριτικά» προσθέτουν ένα ξεχωριστό ηχόχρωμα στη σύνθεση, το ρεφρέν είναι εξαιρετικό, το κομμάτι άμεσο και περιεκτικό, το αποτέλεσμα υπέροχο! Στη συνέχεια μας περιμένει μια διασκευή στους Βραζιλιάνους Angra και συγκεκριμένα στο τραγούδι “Stand Away” (από το album “Angels Cry”). Διασκευή με τη πραγματική σημασία της λέξης δεν είναι, πρόκειται για μια επανεκτέλεση αξιοπρεπέστατη μεν, αλλά προτιμούμε το αυθεντικό κομμάτι. “Voyage To The Distant Shore” instrumental, progressive, κανονικό σε διάρκεια. Μια ιδιαίτερη εισαγωγή που θυμίζει κομμάτι του Santana, αλλαγή σε heavy/power metal με τον Jota Fortinho να κάνει επίδειξη του ταλέντου καθ` όλη βέβαια τη διάρκεια του κομματιού, ένα σύντομο πέρασμα σε jazz/fusion ύφος για να επιστρέψουμε και πάλι στις ρίζες μας μέχρι το κλείσιμο. Ενδιαφέρον κομμάτι, πολύπλοκο, δεν κάνει για όλα τα αυτιά πόσο μάλλον τα «μεταλλικά αυτιά». Το βρίσκω απλά καλό, αν και θα προτιμούσα ένα τραγούδι με στίχους πιο κοντά στο ύφος των Signum Regis. “Flag Of Hope” το καλύτερο κομμάτι στο EP, με τη μεγαλύτερη διάρκεια και τους guests καλλιτέχνες. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν οι Matt Smith (φωνή/κιθάρα/πλήκτρα των Theocracy), Samuel Nyman (τραγουδιστής των Manimal), Göran Edman (τραγουδιστής με ένα τεράστιο βιογραφικό, ενδεικτικά 2 albums Yngwie Malmsteen και τραγουδιστής των Signum Regis από το 2008-2015), Mayo Petranin (πρώην τραγουδιστής των Signum Regis, νυν τραγουδιστής των Castaway και Symphonity), David Akesson (τραγουδιστής των Qantice) και André “Zaza” Hernandes (o πρώτος κιθαρίστας των Angra και πρώην μέλος του προσωπικού σχήματος του αείμνηστου Andre Matos). Η τεράστια αυτή παρέα συνεργάζεται αρμονικά, ακούμε τον ήχο του συγκροτήματος πιο γεμάτο με δύο κιθάρες αντί για μία, το ρεφρέν πιασάρικο και πανέμορφο, οι εναλλαγές σπουδαίων φωνών είναι όλα τα λεφτά, σε power metal ύφος πρώτης κλάσεως! Τελευταίο κομμάτι μία instrumental εκτέλεση της πασίγνωστης σύνθεσης του Franz Schuberts, “Ave Maria”. Ο Jota Fortinho πρωταγωνιστεί ξανά με τη κιθάρα του, η εκτέλεση είναι εξαιρετική, αλλά και πάλι έχουμε ένα κομμάτι το οποίο δεν απευθύνεται στους metalheads.

Από όλα τα παραπάνω μπορεί να καταλάβει κανείς ότι το EP των Signum Regis δεν είναι η καλύτερη επιλογή για έναν πιστό οπαδό του heavy metal. Στη πραγματικότητα η κυκλοφορία αυτή περιέχει 2 μόλις καθαρά heavy κομμάτια, το ένα μάλιστα από τα οποία είχε ήδη κυκλοφορήσει ως single. Σε αυτό το σημείο αρχίζουν να γεννιούνται ερωτηματικά για το εάν το συγκρότημα θα διαλέξει μία πιο progressive ή συμφωνική κατεύθυνση. Το πρόβλημα δεν επικεντρώνεται απαραίτητα στο ύφος, αλλά στο κατά πόσο οι Signum Regis είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν σε μία πιθανή αλλαγή στον ήχο τους. Εύχομαι στο νέο τους album να κρατήσουν όλα τα καλά στοιχεία, γιατί μας έχουν μάθει σε ποιοτικές κυκλοφορίες.

6/10

ΣΥΜΕΩΝ ΠΑΛΙΔΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Silent Obsession – Countdown

Silent Obsession – Countdown

Silent Obsession – Countdown Οι Silent Obsession είναι ένα αλγερινό Technical /Brutal /Death Metal project και το πνευματικό παιδί του συνθέτη και κιθαρίστα Max Marginal.Ξεκινώντας αρχικά ως σόλο πρότζεκτ το 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *