Silent Obsession – Countdown

Silent Obsession – Countdown

Silent Obsession – Countdown

Οι Silent Obsession είναι ένα αλγερινό Technical /Brutal /Death Metal project και το πνευματικό παιδί του συνθέτη και κιθαρίστα Max Marginal.

Ξεκινώντας αρχικά ως σόλο πρότζεκτ το 2017, οι Silent Obsession μεταμορφώθηκαν μέσα στα χρόνια, σε ένα συγκρότημα τεσσάρων μελών, που εκτόξευσε τη δημοτικότητά του, τη μουσική φιλοσοφία και τις βίαιες μουσικές συνθέσεις σε άλλο επίπεδο, με την κυκλοφορία των δύο EPs τους «Lost» και «Countdown».

Η μπάντα δίνει το στίγμα της με την κυκλοφορία του πρωτοποριακού ντεμπούτου της το 2020 με το EP «Lost», με τέσσερα κομμάτια που απεικονίζουν μετά-αποκαλυπτικές και δυστοπικές κοινωνίες, από τα βάθη της σύγχρονης αποδόμησης της ανθρώπινης κοινωνίας. Θέλοντας να εξερευνήσει τέτοιες ιδεολογίες, ο Max Marginal, έγραψε και συνέθεσε πολύ ακριβές υλικό για να ταιριάξει αυτά τα σκοτεινά θέματα, που είναι ορατά στο artwork του «Lost» EP και ακουστικά στα κομμάτια του, όπως τα «Paranoia Activity», «D.E.A.D» και «Destruction of the Spirit». Αποκτώντας μεγάλη απήχηση, κριτικές και φανατισμό από την επιτυχία του «Lost», οι Silent Obsession κυκλοφόρησαν το δεύτερο ΕΡ τους, «Countdown» τον περασμένο Ιούλιο.

Οι φίλοι Silent Obsession, ο Manil στο μπάσο, ο Ben Der στα ντράμς, ο Max Marginal στην κιθάρα και ο Danny στα φωνητικά και κιθάρα, παίζουν ένα μείγμα ατέρμονου death brutal στο Countdown. Μας δίνουν στιχουργικά 2 κομμάτια –με εξαίρεση το κομμάτι εισαγωγής- σε αυτό το ΕΡ, με τη θεματολογία τους να αγγίζει θέματα της παγκόσμιας κατάρρευσης, της δυστυχίας των πολέμων , που φαίνονται χαρακτηριστικά και σε αυτό το εξώφυλλο τους.

Το EP ξεκινα με το intro Apocalyptic Manifestation, η αντίστροφη μέτρηση γίνεται θεματικά με βάση την έννοια του τέλους του κόσμου, Το άλμπουμ λοιπόν ξεκινά με τις κραυγές και τα κλάματα των ανθρώπων, μια εισαγωγή που προδιαθέτει και δραματοποιεί, αυτό που θα παραδώσει σε οπίων το ακούσει.

Το ‘End of an Era’ ξεκινάει με ένα καταιγιστικό κρεσέντο στην κιθάρα, και συνεχίζει με το τυπικό thrash riff, γεμάτο παράνοια βόμβου ενώ δένει το υπόλοιπο σε καθαρά technical death δομή. Τα brutal φωνητικά ανελέητα ενώ τα ντραμς σφυροκοπούν σε ένα ανελέητο μοτίβο που ακολουθούν το ρυθμό των ύστερων χαοτικών μονολιθικών riffs της κιθάρας.

Στο ‘Exhausted Resources’, το ελκυστικό ‘τρέμολο’ μοτίβο, υπενθυμίζει γιατί το death metal είναι πιο τεχνικό από το black metal. Μπορείς ακόμα να ακούσεις τις thrash καταβολές σε αυτό το κομμάτι. Τα φωνητικά είναι μια σπηλαιώδη ωδή , όπως σε κάθε brutal death μπάντα μέχρι να ματώσει ο λάρυγγας, είναι μπερδεμένο και συναρπαστικό ταυτόχρονα και ποτέ δεν παραμελεί την ανάγκη να παραμείνει βαρύ παρά τις εναλλαγές ρυθμού και τέλος ο Max Marginal εμπνέεται από τον μετα-αποκαλυπτικό κόσμο του Mad Max, βλέποντας τους τίτλους των κομματιών, είναι εμφανής η συσχέτιση.

Όσοι αγαπάτε το death metal και συγκροτήματα όπως NileNapalm DeathSuffocation και τα συναφή από τη δεκαετία του ‘90 θα ακούσετε το Countdown πολύ ευχάριστα, μέσα σε αυτό το ατέρμονο ηχητικό brutal ξέσπασμα. Μπορεί η Αλγερία να είναι ένα απίθανο σημείο στο χάρτη, όπου δε θα περίμενε κανείς να δει να ξεδιπλώνεται μια μπάντα του ακραίου ήχου, έχει όμως το ιστορικό και κοινωνικό φορτίο που έδωσε στο Max Marginal, το υλικό και την έμπνευση να φέρει το αλγερινό extreme metal, στο διεθνές προσκήνιο με τους Silent Obsession, μια μπάντα που σίγουρα θα μας απασχολήσει στο μέλλον.

Μάκης Λάνος

7/10

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Steel Arctus - Fire and Blood

STEEL ARCTUS – FIRE AND BLOOD

Steel Arctus – Fire and Blood Οι Steel Arctus εμφανίστηκαν δισκογραφικά το 2020 με το …

2 comments

  1. Tim28vecioustimes

    I had a listen, couldn’t agree more with you!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *