Enterfire – Slave of Time

Enterfire – Slave of Time

Η Αγγλία, μια από τις χώρες που είναι ξακουστές για την αγάπη της στο Metal (κυρίως στο nwobhm).. Έφερε στο προσκήνιο του Thrash τους Enterfire

Οι Enterfire δημιουργήθηκαν το 2017 από το Νίκο Νικολούδη (Niki B), στη καρδιά του Λονδίνου. Ένα, αρκετά  υποσχόμενο μουσικό project, καθώς η πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά, δεν θα μπορούσε να απογοητεύσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό ακροατή. Φυσικά μιλάμε για το Slave Of Time σε digital έκδοση του 2018.

Από την εισαγωγή του έως το τέλος θα παρατηρήσει κάνεις, πως η μπάντα προσπάθησε, να καλύψει σε ικανοποιητικό βαθμό τα “βασικά γούστα” κάθε ακροατή της Metal μουσικής… Εναλλαγές ανάμεσα σε melodic Metal και σε Thrash… Εναλλαγές σε καθαρά Heavy φωνητικά και σε πιο αγρίους τόνους.

Ήδη από το intro, οι fans των Elvenking ειδικά, θα παρατηρήσετε πως δεν πρόκειται για ένα σύνηθες-τυπικό Thrash άλμπουμ. Αυτό μάλιστα είναι, που τους δίνει τον δικό τους ήχο, και ίσως στην πορεία τον χαρακτηριστικό! Οι στίχοι των τραγουδιών είναι πολύ δυναμικοί και συνάμα απλοί, αφηγούμενοιτο αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου και τη διαρκή αλλαγή στην οποία βάλλεται η ανθρωπότητα.

Σε μουσικοτεχνικο επίπεδο, τα πράγματα είναι εξίσου ικανοποιητικά! Αν και καλό να αναφερθεί, πως σε ορισμένα κομμάτια όπως το ομότιτλο “Slave Of Time” οι Enterfire “μάλωσαν” λιγάκι όσον αφορά τον συγχρονισμό μεταξύ τους στον ρυθμό. Βέβαια αυτό προφανώς και δεν είναι κάτι ασυγχώρητο, από την στιγμή που η μπάντα τόλμησε να κάνει κάτι, που ελάχιστες μπάντες το κάνουν… Να εκδώσουν κατευθείαν ολοκληρωμένη δουλειά, χωρίς κάποιο Demo ή EP,κατι το οποίο έχει τα θετικά και τα αρνητικά του, όπως είναι εύκολα κατανοητό.

Με λίγα λόγια όμως το Slave Of Time, είναι μια πάρα πολύ αξιόλογη δουλειά, αρκετά προσεγμένη ως πρώτο βήμα των Enterfire, οι οποίοι μελλοντικά έχουμε την ελπίδα να μας ανταμείψουν με κάτι εξίσου τόσο καλό κι ακόμα καλύτερο, από την στιγμή που φαίνεται, πως είναι αρκετά τολμηροί!

Aria Noir
8/10

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dreamonition - Living in a Microcosm

Dreamonition – Living in a Microcosm

Dreamonition – Living in a Microcosm Ας πούμε για μια στιγμή ότι σπάμε τα στενά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *